Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Νάτα μας καλα ξυπνητούρια

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010 πηγή http://troktiko.blogspot.com/

"ΠΑΣΟΚ εναντίον Προβόπουλου"


"Στο στόχαστρο 10 βουλευτών ΠΑΣΟΚ ο Προβόπουλος για κερδοσκοπικά παιχνίδια
Επίθεση στον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο εξαπολύουν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την Βάσω Παπανδρέου, αφήνοντας σοβαρότατες και σαφέστατες αιχμές για κερδοσκοπικά παιχνίδια και για "διευκολύνσεις προς τους κερδοσκόπους", την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά ο πρωθυπουργός έδιναν τιτάνια μάχη, όπως...



τονίζουν, να καταστεί εφικτός ο δανεισμός του ελληνικού δημοσίου με λογικά και όχι ληστρικά επιτόκια.

Με ερώτηση τους προς τον υπουργό Οικονομίας οι βουλευτές αναφέρονται στην "περίεργη" όπως την χαρακτηρίζουν, απόφαση της ΤτΕ, ακριβώς μια μέρα μετά τις εκλογές, να αλλάξει τις διαδικασίες διακανονισμού των συναλλαγών που γίνονταν επί ελληνικών ομολόγων ενώ ζητούν να κατατεθούν και σειρά σχετικών εγγράφων.

Τι επισημαίνουν, μεταξύ άλλων οι βουλευτές; Ότι:

-Αμέσως μετά τις εκλογές η ΤτΕ αποφάσισε να υιοθετήσει τη διαδικασία της αυτοματοποιημένης επανα-εισαγωγής των μη διακανονισθέντων (failed) συναλλαγών για επιπλέον 10 μέρες. Ουσιαστικά, δηλαδή η ΤτΕ αποφάσισε να παρατείνει το χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης των συναλλαγών επί τίτλων του ελληνικού δημοσίου, εισάγοντας κανόνες διμερών διαπραγματεύσεων (OTC) σε οργανωμένη αγορά, όπως είναι η ΗΔΑΤ (Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων).

-Έγινε σχετική ανακοίνωση στο Euroclear όπου ενημέρωθηκαν όλοι οι "επενδυτές", σε διεθνές επίπεδο για τη νέα διαδικασία.

- "Η ΤτΕ αποφασίζει επίσης να μην επιβάλλονται κυρώσεις για αυτούς που δεν μπορούσαν να παραδώσουν τα ομόλογα μετά και την παράταση των 10 ημερών".

Όπως τονίζουν οι βουλευτές, η επιμήκυνση της χρονικής περιόδου του μη διακανονισμού αντικειμενικά δημιουργεί μεγάλα περιθώρια υποτιμητικής κερδοσκοπίας και χειραγώγησης των ελληνικών ομολόγων.

Μάλιστα ανάμεσα στα ερωτήματα που θέτουν οι βουλευτές είναι "αν είναι σύννομη η ενέργεια αυτή της ΤτΕ και γιατί διευκόλυνε τους κερδοσκόπους"!!!

Όπως καταλαβαίνετε οι κατηγορίες είναι σοβαρές, (σχετικές καταγγελίες είχε κάνει και ο κ Βγενόπουλος πριν μέρες από τον SKY)…/

Τυχαίες δεν είναι…

Και το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε και σοβαρές εξελίξεις…"

Δεν υπάρχουν σχόλια: