Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Άποψη αναγνώστριας για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ειμαι Ελληνίδα της διασποράς , συγκεκριμένα ζώ στην Γερμανία. Καθημερινά τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες της Οδύσσειας που... ζούν νεοαφιχθέντες Ελληνες μετανάστες.

Να βρούν δουλειά, κατοικία, σχολεία για τα παιδιά κ.λ.π. Η πολιτεία φυσικά ανύπαρκτη. Τα προξενεία μάλλον τους προσθέτουν ταλαιπωρία.

Θαρρώ την δεκαετία του 60 οι γονείς μας ήταν καλύτερα γιατί τουλάχιστον ήρθαν οργανωμένα και συστημένα.

¨Ομως δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα την Κυριακή στην Πόλη που μένω να έχει νοικιαστεί αίθουσα για να διεξάγει εκλογές το Πασοκ, να αναδείξει απο εναν αρχηγό τον Εναν!!!

Ημαρτον βρε κόσμε! Πόσο κουτόχορτο τρώμε? Γιατί κάτι τέτοιο, χρηματοδοτείται και οργανώνεται στο άψε- σβήσε ενώ για τον κοσμάκη δεν γίνεται ποτέ τίποτε?

Ομολογώ ότι εξοργίστηκα, μπήκα μέσα απο περιέργεια και η ατμόσφαιρα ήταν μάλλον σουρεαλιστική, οι υπάλληλοι του Πασοκ να πίνουν καφέ με μερικά γεροντάκια και να εκθειάζουν τον συνταγματολόγο τον νέο σωτήρα.

Ακούγοντας το βράδυ τις ειδήσεις, κάτι με τσιγκλάει να.... υποθέσω ότι τα αποτελέσματα και στην μικρή μας πόλη, θα έδωσαν ότι η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία!!!

Αγαπητοί συνέλληνες,αγαπητή μου νεολαία επιτέλους οργανωθείτε,κινηθείστε και ενημερώστε τον κόσμο που κοιμάται.....ξέρετε και εμας που φύγαμε μπορεί να μην μας θίγει αμεσσα η κατρακύλα της Ελλάδας όμως είναι και η δικιά μας πατρίδα και πατρίδα σημαίνει Ψυχή!

Δεν ύπάρχουν σωτήρες, εμείς μόνοι μας μπορούμε να σώσουμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά την χώρα μας! Αρκεί να πιστέψουμε σε μας.....και να θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε την ρότα.Δεν χρειαζόμαστε κανένα σωτήρα η μεγάλο ήρωα.......αρκεί ο καθένας απο μας να γίνει ένας μικρός καθημερινός ήρωας και έτσι πολλοί μικροί ήρωες μαζί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας..

Δεν μπορεί δεν δικαιούται άνυρωπος,να θέλαι να συνεχίσουν σε αυτή την χώρα η ίδιες πολιτικές και ίδιοι ανθρωποι όπως τα τελευταία 30 χρόνια. Ελεος!

Νομίξω ότι στις ερχόμενες εκλογές θα είναι πασιφανές, ότι το ποσοστό που θα συγκεντρώσει μαζί η Ν.Δ. και το Πασοκ θα δείχνει ακριβώς το ποσοστό των συνανθρώπων μας που δεν θέλει να αλλάξει το παραμικρό σε αυτό τον τόπο που, που βολεύεται μια χαρά σε αυτό το σάπιο σύστημα, θέλει τα λαμόγια, την ατιμωρησία, να λαδώνουν και να λαδώνονται να παρασιτεί και να ασυδοτεί.....εις βάρος του συνόλου.

Πάνω σε όλα αυτά στηρίχτηκαν τόσα χρόνια τόσο το Πασοκ όσο και η Ν.Δ. και αυτής της σχολής είναι τόσο ο Σαμαρας όσο και ο βενιζέλος!

Ξέρετε, όταν βλέπω τον Βενιζέλο στην ελληνική τηλεόραση μου θυμίζει Νταή, όταν τον βλέπω στην γερμανική τηλεόραση μου θυμίζει Ραγιά!!!! Αυτό δεν λέει κάτι....

Ας τελειώνουμε πιά με αυτούς τούς δήθεν που μπορούν μόνο να πιέζουν πρός τα κάτω και να σκύβουν προς τα πάνω.

Αν αυτό το ποσοστό επικρατήσει τότε χάρισμά σας αυτή η ελλάδα......και να είσαστε αξιοι της μοίρα σας.....και εγώ κρατάω την δική μου ελλάδα στην καρδιά μου και ονειρεύομαι ότι κάποτε ίσως ..... οι αμυγδαλιές να ανθίσουν και εμείς να πάμε λίγο (έστω τόσο δα) ψηλότερα.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: