Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Θόδωρα (Πάγκαλε), είσαι πολύ συγκρατημένος!

Αγαπητέ Θόδωρα.
Από ότι τελικά καταλάβαμε, έχεις την ευχέρεια, να μεταμορφώνεις τον λόγο σου ανάλογα με το ακροατήριό σου. Από λαχαναγορίτης, μέχρι και Υπουργός.


Τελευταία, έχω ένα θέμα. Ενώ άνετα μέχρι πρότινος μπορούσα να αντιπαρέλθω την...
κάθε ανοησία κορυφαίων , τάχα , πολιτικών, τώρα δεν το αντέχω. Θα με παραπέμψεις βέβαια, στους γενετικούς σου αδένες. Δικό μου είναι το πρόβλημα.

Θόδωρα. Σε πόση υπόληψη σας έχει ο πολίτης όλους εσάς, το ξέρεις και πάλι θα με παραπέμψεις εκεί που ήδη ξέρω. Μαγκιά σου. Και είσαι πολύ συγκρατημένος. Κακώς μας αποκάλεσες μαλάκες. Έπρεπε να μας πείς, πάρα πολύ μαλάκες. Ίσως ο σωματότυπός σου σε κουράζει να λες παραπανίσιες λέξεις. Θα λαχανιάζεις. Και θα είχες δίκιο. Να ένας ακόμη λόγος. Τις τελευταίες μέρες, ήρθε στην επιφάνεια, αυτή η υπόθεση με τα αναδρομικά που ζητούν αυτοί από το συνάφι σου. Οι Βουλευτές ντε. Το πόσο άδικα σας συμπειφέρθηκε αυτή η πολιτεία δεν λέγεται. Άφησε τόσους Εθνικούς αντοπροσώπους, στην ένδεια. Σας άφησε να τα βολεύετε όπως όπως στην προσπάθεια του συμφέροντος της Πατρίδας.

Λαχαναγορίτικα στο Χωριό μου αυτούς τους Εθνικούς αντιπροσώπους και όχι μόνον, σήμερα τους αποκαλούν τσογλάνια του κερατά. Θα με ξαναπαραπέμψεις και θα μου πείς τι να περιμένεις από μαλάκες. Αχάριστοι άνθρωποι Θόδωρά μου. Όμως κοίτα. Επι τόσα χρόνια, εμείς οι όπως μας λές, τους πληρώναμε πλουσιοπάροχα και συνεχίζουμε να το κάνουμε, για να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Το αποτέλεσμα παρ ΄όλα αυτά, έδειξε ότι, την έκαναν με τον χειρότερο τρόπο. Μας είχαν παραπέμψει εκεί που ξέρεις. Οι μαλάκες, προκαταβάλαμε το ποσό, για κάτι που ΘΑ κάνατε. Χωρίς ποινικές ρήτρες και τα τοιαύτα. Δεν είχε ψιλάς γράμματα το συμβόλαιό μας. Θα έπρεπε με μια μικρή προκαταβολή, να δούμε πρώτα τη δουλειά και μετά να εξοφληθεί ο λογαριασμός. Την πατήσμε σαν μαλάκες.

Όμως η τσογλανιά, πάντα έχει και ένα όριο. Άκου τι σκέφτηκαν οι πολυσπουδαγμένοι τσογλαναράδες. Έτσι ακριβώς το λένε στο καφενείο του Χωριού. Να ζητήσουν και ψυχική οδύνη για την αδικία είς βάρος τους. Ακούς Θόδωρα; Είχαν το θράσος και να βουλιάξουν την χώρα και να ζητάνε και ψυχική οδύνη. Λεφτά ζητάνε Θόδωρα. Την αξιοπρέπεια, την έχουν γραμμένη εκεί που ξέρεις. Και το κάνουν έτσι χωρίς τσίπα, γιατί είμαστε πάρα πολύ μαλάκες. Που σας, εκθρέψαμε, σας αφήσαμε αμολημένους, προκαταβάλλοντας είπαμε τα μισθά. Αντί να τα ζητήσουμε όλα πίσω εντόκως, τα τσογλάνια, στο Χωριό μου έτσι το λένε είπαμε, ζητάνε κι άλλα. Κλασικοί απατεώνες. Να σου πουλούν αέρα και να σου παίρνουν και το σπίτι. Εσύ πάλι, θα με παραπέμψεις. Καλώς και είσαι και συγκρατημένος.

Αλήθεια, σκέφθηκες ποτέ τι αποζημίωση θα πρέπει να ζητήσουμε όλοι εμείς οι αρχιτέτοιοι; Δεν φτάνει ίσως εκεί το μυαλό σου, γιατί η εικόνα σου κάτω του σβέρκου σου, ίσως είναι ανάλογη και στο εσωτερικό του κεφαλιού σου. Όμως εμείς, στο Χωριό, σου λέμε ότι συνειδητά, οδηγείτε στην ενηλικίωση αυτήν την γενιά, με μίσος για τον τόπο μας. Τι στο διάολο σας έφταιξαν και τους πήρατε το σήμερα και το αύριο με βία; Τι μάνες σας γέννησαν;

Κοίτα Θόδωρα. Ξέρω πράγματα αλλά, δεν μπορώ να τα αναφέρω, σήμερα τουλάχιστον. Θα ξεφούσκωνες αν τα έλεγα. Συμμορία σου λέω. Όμως, πάρε στην τύχη την προσωπική ατζέντα ή το κινητό οποιουδήποτε Βουλευτή και ιδιαίτερα Υπουργού. Του τότε και του τώρα. Θα δείς ότι είναι γεμάτο από τηλέφωνα πλουσίων. Αυτών που με το αζημίωτο από μέρους σας, ξεζούμισαν το τόπο μας. Γεμάτο σου λέω. Τηλέφωνα ανθρώπων και του υποκόσμου. Με πολλά λεφτά και καθημερινότητα στην χλιδή. Και όταν τους ρωτάς τι δουλειά κάνουν, σου απαντούν «εμπόριο». Τι εμπόριο; Τρέχα γύρευε. Τα Υπουργικά τηλέφωνα, χτυπάνε συνέχεια στα γραφεία και είναι από δαύτους. Δεν μπορείς να κάνεις πέντε λεπτά κουβέντα με Υπουργό, χωρίς να χτυπήσει τηλέφωνο από δαύτους. Συνεχώς σου λέω. Δουλειές Θόδωρα. Κοινές δουλειές και συμφέροντα. Και λέω τώρα εγώ. Όταν όλη μέρα στο Υπουργείο γίνεται αυτό, κάποιες ώρες παρουσία σε εκδηλώσεις, παρακολούθηση και φροντίδα του χαρτοφυλακίου, οι γκόμενε κλπ, πότε δουλεύουν; Τσογλάνια Θόδωρα. Εσύ όμως, είσαι πολύ τρυφερός και συγκρατημένος μαζί μας. Που ακόμη σας ανεχόμαστε, σε συμπεριφορές που είναι ετοιμολογία της τσογλανιάς.

Μπερδέψατε το «…υπέρ Πάτρης…», με το «υπέρ πάρτης…».
Τα λεφτά μας πίσω ρε Θόδωρα. Όλα και με τους τόκους.
Τα λεφτά μας πίσω ρε τσογλάνια. (Στο Χωριό μου είπαμε)