Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Αυτοκινητοδρομος Αιγαίου ΑΕ

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ....Εταιρεία παραχώρησης αυτοκινητοδρόμου..... Και τι σημαίνει πάλι αυτό ???   Τέλος πάντων.... Ξεκίνησα από Θεσσαλονίκη για Βόλο πληρώνοντας κανονικά τα 5 διόδια για ένα σύνολο 10.90 Ε με ΙΧ... Βέβαια το συναίσθημα της εξαπάτησης μεγάλωνε όσο έφτανα στον προορισμό μου... Στην επιστροφή έγραψα τα χιλιόμετρα τα χρήματα που πλήρωσα και τους δρόμους που περπάτησα.. Βγαίνοντας από τον Βόλο στα 26 χλμ τα πρώτα διόδια 2.80 και αυτοκινητόδρομος.. Τα επόμενα πάντα αυτοκινητόδρομος στα 36 χλμ πριν τα Τέμπη με τίμημα μόλις 1.00 Ε... Μετά απο κει 16χλμ δρόμου της κακιάς ώρας και διόδια 2.20 Ε.. Τα επόμενα 19 χλμ από τα όποια τα έξι ήταν αυτοκινητόδρομος 2.90 Ε παρακαλώ.... Και από τα διόδια της Λεπτοκαριάς μέχρι αυτά των Μαλγάρων 71 χλμ με αντίτιμο 2.00 Ε ...
Αυτοκινητόδρομος της απάτης ΑΕ..... Εταιρία η οποία δεν καταλαβαίνω ποιον δρόμο μας παραχωρει....

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Μέ ελαφρά πηδηματάκια ο Χρυσοχοϊδης

Ναι ναι ετοιμάζεται να την κάνει από την κεντρική διοίκηση του ΠαΣοΚ ο Κος Χρυσοχοϊδης.... Έξυπνη κίνηση, κανένα υπουργείο μακριά από τα φώτα και από αυτό που έρχεται... Πήτε τον χαζό.. Να δούμε ποια θα είναι η κίνηση του Βενιζέλου, μια που και η δική του θέση δεν είναι και τόσο ευχάριστη....

Προδότες

Είναι λάθος να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να φύγουν.... Όχι πρέπει να μείνουν και να δικαστούν από λαϊκό δικαστήριο για εσχάτη προδοσία..... Ο Ελληνικός λαός τους ψήφισε και πρέπει να τους δικάσει.... Δεν πρέπει να φύγουν πρέπει να τιμωρηθούν......

Πρωθυπουργός τουρίστας....

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Επιβαλλόμενος συμβουλάτορας

Ο ιταλός Γερουσιαστής Fernando Rossi, για τον υπουργό του Padoa Schioppa και την πρόσληψή του ως συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου!

Γράφει ο Γερουσιαστής Fernando Rossi
Ο Padoa Schioppa έγινε γνωστός στην κοινή γνώμη της Ιταλίας το 2007, όταν ήταν Υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση του Prodi, για την πρόσκλησή του προς τις ιταλικές οικογένειες να πετάξουν έξω από το σπίτι τα “μαμμόθρεφτα”. Ένας καθόλου εποικοδομητικός όρος, που είχε ως αναφορά τα παιδιά μεταξύ 20 και 30 ετών, που ζουν μαζί με τις οικογένειές τους.

Ήταν υπουργός μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης κι αντί ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας στη νεολαία και την τεράστια διάδοση της επισφαλούς εργασίας (που αναπτύχθηκε ως επιλογή του, σε συνεργασία με την Ένωση Βιομηχάνων, μιας και είχε θεσμοθετηθεί από τον Υπουργό Εργασίας Tiziano Treu, στην προηγούμενη κυβέρνηση D’Alema), έθεσε τη νεολαία στο ειδώλιο του κατηγορουμένου.


Ήταν προφανές πως αυτός, όπως και ορισμένοι Υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων, είχαν αποφασίσει να πάρουν αποστάσεις από το “δικαίωμα στην εργασία”, το οποίο κατοχυρώνει το Σύνταγμα της Ιταλίας, αλλά οι.............
συνδικαλιστικές και κοινωνικές κατακτήσεις για “σταθερή εργασία”. Χωρίς να λάβουν υπόψη τους πως θα μπορούσε κάποιος νέος να επιβιώσει ως αυτόνομη οικογένεια με μηνιαίο μισθό 700/800 Ευρώ (για όσους είχαν την τύχη να βρουν μια “περιστασιακή ” και “ασταθή” απασχόληση). Κι όμως, έχοντας πλήρη επίγνωση όλων αυτών, δεν το θεωρούσαν ως πρόβλημα.

Εγώ ήμουν Γερουσιαστής της κυβερνητικής πλειοψηφίας (2006-2008) κι εκείνος ήταν Υπουργός μου, αλλά δεν τον γνώριζα παρά από το γεγονός πως τον εμφάνισαν στην αριστερά ως μεγάλο οικονομολόγο και πως τα ΜΜΕ μιλούσαν γι’ αυτόν ως έναν σημαντικό υποψήφιο για να ηγηθεί -σε περίπτωση νίκης της κεντροαριστεράς-, στην Τράπεζα Ιταλίας.

Κατόπιν, διαμόρφωσα προσωπική άποψη και από τον Οκτώβρη του 2007 ήρθα σε αντιπαράθεση με τον προϋπολογισμό που παρουσίασε για το 2008, όπου μιλούσε για φτωχούς, αλλά μοίραζε χρήματα στους πλουσίους.

Τώρα, με την πρόσληψη του Tomaso Padoa Schioppa ως οικονομικούς συμβούλου της Ελληνικής Κυβέρνησης, οι φίλοι μου Έλληνες μου ζήτησαν ένα σχολιασμό και σκέφθηκα να ανατρέξω σε πηγές του διαδικτύου.

Συνοπτικά αναδύονται τα εξής:



Είναι εξέχων στέλεχος των πιο ισχυρών μασονικών και σιωνιστικών οργανώσεων, όπως: «Ομάδα των 30» (Gruppo dei 30), το Ινστιτούτο Aspen (Aspen Institute), την Τριμερή Επιτροπή και τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ (Commissione Trilaterale e il Club Bilderberg). Μάλιστα η συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ που αποφάσισε, μεταξύ των άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, να βάλει την οικονομική θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στην ίδια τη χώρα-θύμα.

Έχει στενές σχέσεις με τους Rothschild (πασιφανές γεγονός μιας και σ’ όλες οι εθνικές Τράπεζες συμμετέχουν οι Rothschild και δεν θα μπορούσαν να ηγηθούν των τραπεζών πρόσωπα που δεν είναι αρεστά στην οικογένεια των σιωνιστών τραπεζιτών).

Υπήρξε υψηλόβαθμός υπάλληλος της τράπεζας Bankitalia, σε μια ευαίσθητη περίοδο, όταν κατόρθωσε να “κοιτάζει αλλού”, ώστε να “μην βλέπει” (μεταξύ των αδιαφανών γεγονότων εκείνης της περιόδου, ήταν το ξεπούλημα των αποθεματικών σε ισχυρά νομίσματα, όταν πρόεδρος της τράπεζας bankitalia ήταν ο Carlo Azeglio Ciampi, ο οποίος κατόπιν έγινε Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.


Έχει στενούς δεσμούς με τα κέντρα της σιωνιστικής εξουσίας, ώστε η σύζυγός του να δημιουργήσει στην Ιταλία το ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα “Σιωνιστικό Πανεπιστήμιο” και η ίδια να γίνει η Πρύτανης.

Συνεπώς, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα προώθησε στην Ελλάδα έναν από τους ανθρώπους του. Και, πιστεύω πως η ελληνική κυβέρνηση και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα γνωρίζουν πολύ καλά ποιόν έβαλαν μέσα στο σπίτι τους (θέλοντας ή μη θέλοντας).

Θα ήταν μεγαλύτερο το πρόβλημα αν δεν αναζήτησαν καθόλου ορισμένες πληροφορίες, που ένας “ερασιτέχνης” σαν εμένα συγκέντρωσε και από το διαδίκτυο σε ελάχιστο χρόνο. Διαβάζοντας τις ειδήσεις για τον Padoa Schioppa, κι εγώ έμεινα έκπληκτος, αλλά επιπροσθέτως είχα μια ακόμη επιβεβαίωση για την απαξίωση της πολιτικής και την απώλεια ήθους της ιταλικής παραδοσιακής αριστεράς, που είχε μπει στην αγκαλιά, όχι ενός απλού ατόμου, αλλά ενός από τους αρχηγούς του παγκόσμιου πολιτικού και οικονομικού γκαγκστερισμού.

Για όσους σκέφτονται να περάσουν παράνομα τα σύνορα


Εάν..
διασχίσετε ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βόρειας Κορέας ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ...
τρώτε 12 χρόνια σκληρής εργασίας.

Εάν διασχίσετε ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Ιράν ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ...
κρατείστε επ 'αόριστον.

Εάν διασχίσετε τά Αφγανικά ΠΑΡΑΝΟΜΑ
... τρωτε σφαιρα.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ τα ΣΥΝΟΡΑ της Σαουδικής Αραβίας, ... θα πρέπει να φυλακιστείτε.

Εάν διασχίσετε παράνομα τα ΣΥΝΟΡΑτων ΗΠΑ, ... ΘΑ υποστείτε ξυλοδαρμό από την τοπική αστυνομία.

Εάν διασχίσετε παράνομα ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κίνας, ... ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ακουστείτε ποτέ
ξανά.

Εάν διασχίσετε της Βενεζουέλας ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ... ΘΑ περαστείτε για κατάσκοπος και θα σφραγιστείτε σε κάνα κελί.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κούβας, ... θα σαπίσετε σε πολιτική φυλακή.


Εάν διασχίσετε παράνομα τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ, ...θα φάτε.......
Μια θέση εργασίας,
Μια άδεια οδήγησης,
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ,
Πρόνοια, κουπόνια συσσιτίου,
ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ,
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ενοικίου ή δάνειο για να αγοράσετε ένα σπίτι,
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ,

Δωρεάν εξόδους απ' τις φυλακές και σε πολλές περιπτώσεις ...

Μπορείτε ακόμη και να ψηφίσετε.

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/08/blog-post_2157.html

Κρατικός παραλογισμός με θύματα παιδιά.

ΦΠΑ που φτάνει τα 96.000 ευρώ ζητά το υπουργείο Οικονομικών από το σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Φλόγα» για έναν σύγχρονο αξονικό τομογράφο, αξίας άνω των 420.000 ευρώ, που δώρισε σε νοσοκομείο ο σύλλογος.

Τα χρήματα για την αγορά του μηχανήματος συγκεντρώθηκαν από ιδιωτικές δωρεές.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της «Φλόγας» Μπάμπης Κυριαλίδης, τόνισε ότι οι σύλλογοι δεν έχουν κανένα οικονομικό όφελος από τη δωρεά των ιατρικών μηχανημάτων, απλώς προσπαθούν να καλύψουν το κενό του κράτους με μοναδικό στόχο τη φροντίδα των παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες.
Με τα χρήματα που ζητάει το κράτος από το σύλλογο θα μπορούσε να αγοραστεί κάποιο άλλο μηχάνημα ή να δοθούν στον ξενώνα του συλλόγου, ο οποίος έχει ετήσιο κόστος λειτουργίας 90.000 ευρώ
Μάλιστα, ο Χρήστος Βλάχος, πρόεδρος του συλλόγου «Πίστη», που στηρίζει τις οικογένειες των παιδιών με καρκίνο, αποκάλυψε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι με αφορμή έναν αξονικό τομογράφο που ήθελαν να δωρίσουν στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, είχε δεχθεί ακόμα και απειλές για τη ζωή του.
http://www.skai.gr/

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ

Άλλη μια προσπάθεια "ξεσηκωμού" ενάντια στο μνημόνιο.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/09/2010

ΑΘΗΝΑ : ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ.
ΩΡΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ MOY.

Είμαι ο δωδεκάχρονος γιος σου. Η τετράχρονη κόρη σου. Το αγέννητο εγγόνι σου.
Είμαι όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν και θα γεννηθούν μετά από εσένα και εμένα. Είμαι όλα τα παιδιά που δολοφονήθηκαν μέσα σου από την ηλίθια διαπαιδαγώγηση, το εγκληματικό σχολείο και την ανάλγητη κοινωνία.
Γιατί με μισείς; Γιατί δε με λαμβάνεις υπ' όψη; Γιατί παίρνεις αποφάσεις χωρίς να με ρωτήσεις; Ποιος σου είπε ότι δεν ξέρω; Επειδή με θεωρείς μικρό; ΤΟ μωρό; ΤΟ παιδί; Δεν είμαι ΤΟ. Είμαι ΕΓΩ. Ο Θανάσης, η Μαρία, ο Κώστας, ο Δημήτρης, η Κατερίνα, η Δέσποινα. ΕΓΩ. Οχι ΤΟ.
Και με θεωρείς ΤΟ εσύ ρε ανώμαλε; Που κοιμάσαι όρθιος και δεν ψάχνεις τίποτε άλλο παρά τα βίντεο της Ντούβλη; Που γυρνάς από εδώ και από εκεί και με κρίνεις, και στραβομουτσουνιάζεις και λές "τς τς τς κοίτα τη νεολαία σήμερα;" την ίδια στιγμή που το μόνο σου ενδιαφέρον είναι το πάμε στοίχημα το τζόκερ και οι πορνοταινίες; Που δεν έκανες ούτε μια φορά στη ζωή σου αισθησιακό έρωτα; Που δεν κατάφερες να κάνεις μια οικογένεια της προκοπής να μεγαλώσω; Που επειδή απέτυχες στη ζωή σου προσπαθείς να μου μεταφέρεις τα ψυχολογικά σου και απαιτείς από εμένα να γίνω ότι δεν έγινες εσύ; Που το μόνο πράγμα που προσπαθείς είναι να με κάνεις σαν τα μούτρα σου;
Πότε θα αποφασίσεις να μου συμπεριφέρεσαι σαν να είμαι άτομο με προσωπικότητα; Πότε θα σταματήσεις τα ηλίθια γούτσου - γούτσου και τα έλα μωλέ; Τι βλακείες είναι αυτές; Δεν ντρέπεσαι; Και περνιέσαι και για ενήλικας; Ασχολείσαι όλη μέρα με βλακείες και αφήνεις τα λαμόγια να υποθηκεύουν τη ζωή μου;
Τόσα ποιήματα σου είπα για την Πατρίδα μου αναίσθητε. Από το νηπιαγωγείο με βάζεις βρε ηλίθιε να σου λέω ποιήματα για τον Κολοκοτρώνη, για το έπος του 40, για την Ελλάδα. Και εσύ χειροκρόταγες . Και με έσερνες στις παρελάσεις.
Με ποιο δικαίωμα τους αφήνεις να ξεπουλάνε την Ελλάδα; Δική σου είναι η Ελλάδα; Εχω περισσότερες μετοχές από εσένα στο μαγαζί που λέγεται Ελλάδα. Και έχεις υποχρέωση απέναντί μου. Απέναντι στις γενιές που θα έρθουν. Ποιος σου είπε ότι η ζωή σου σου δόθηκε για να καλοπεράσεις; Ποιος σε εξουσιοδότησε να χαρίσεις τα πάντα για να γλιτώσεις την άθλια ύπαρξή σου; Εχε χάρη που δε μπορώ ακόμα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΜΟΥ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ http://sindonistis.blogspot.com KAI ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΙΣ 11/09, ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ

Η χουντική δημοκρατία του ΠαΣοΚ

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ...

Έχουν παρέλθει 6½ χρόνια από την ανακτορική αναγόρευση του Γ. Παπανδρέου σε Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο του 2004 σε σκηνικό φιέστας ενόψει των επικείμενων τότε βουλευτικών εκλογών...
Η συλλογική μνήμη έχει εστιάσει περισσότερο στην συγκρουσιακή ανάδειξη του Νοεμβρίου του 2007 και λίγοι θυμούνται την προεκλογική φιέστα του 2004, όταν και δέσποζαν τα συνθήματα για συμμετοχική δημοκρατία και . διοργάνωση δημοψηφισμάτων. Ο Γ. Παπανδρέου επαγγελλόταν μια νέα εποχή εμβάθυνσης της δημοκρατίας με συμμετοχικές διαδικασίες και ενεργότερη ανάμειξη του λαϊκού παράγοντα.

Απρίλιος 2004
Δεν είχαν περάσει παρά μόνο δύο μήνες από τις παραπάνω βαρύγδουπες εξαγγελίες, όταν ανέκυψε το αλήστου μνήμης σχέδιο Ανάν για την επίλυση του Κυπριακού. Με τον ελληνικό λαό και φυσικά τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στο σύνολό τους συντριπτικά διακείμενους εναντίον του σχεδίου λύσης ο Γ. Παπανδρέου βάλθηκε να τους τρελάνει όλους! Χωρίς να προηγηθεί καμία εσωκομματική διαβούλευση, χωρίς κανένα εσωκομματικό δημοψήφισμα (λέμε τώρα.), παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και . κάνει το απονενοημένο διάβημα, το άλμα προς το κενό.

Σε μια ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του κυπριακού λαού εκφώνησε το τρισάθλιο «διάγγελμά» του λίγα λεπτά(!) πριν από το προγραμματισμένο ιστορικό μήνυμα του αείμνηστου πλέον προέδρου Παπαδόπουλου, ο οποίος καλούσε τους Κυπρίους να πουν βροντερό «όχι». Στο εν λόγω «διάγγελμα» ο Γ. Παπανδρέου (ερχόμενος σε πλήρη δυσαρμονία και αντίθεση με την ελληνική και ελληνοκυπριακή κοινή γνώμη) καλούσε τον κυπριακό λαό ούτε λίγο, ούτε πολύ να σκύψει το κεφάλι στην νεοταξική πραγματικότητα και να προσκυνήσει τον τουρκικό επεκτατισμό.

Προφανώς, ο Παπανδρέου είχε ξεχάσει ότι ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπεριφερόταν σαν εντεταλμένος της Πρεσβείας. Ο λαός όμως δεν το ξέχασε και στις ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου 2004 έστειλε το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου σε ιστορικό χαμηλό.

Μάρτιος 2010
Πέντε μήνες μετά την θριαμβευτική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και εν μέσω οικονομικής κρίσης, διεθνούς και εγχώριας, ο Γ. Παπανδρέου συνειδητοποιεί ότι «λεφτά τελικά δεν υπάρχουν» και αποφασίζει αυτό που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έπραξε ποτέ, ούτε μετά από πολέμους, ούτε μετά από κατοχή, ούτε μετά από εμφύλιο: προσφεύγει στις δαγκάνες του ΔΝΤ! Δημόσια διαβούλευση; Καμία (εκτός από τα «παπαγαλάκια» των δελτίων των 8:00.)! Δημοψήφισμα; Εδώ γελάνε. Και η πλήρης αντίφαση προς τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ; Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Εξάλλου το ζήτημα παρα-ήταν σημαντικό για να αποφασίσει το πόπολο!

Για τον «μονόδρομο» του ΔΝΤ με τις μονεταριστικές και αντιαναπτυξιακές πολιτικές έχει ακουστεί κάθε πιθανή και απίθανη άποψη και, άλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα γράφτηκαν πολλά και θα γραφτούν ακόμα περισσότερα. Το μείζον λοιπόν βρίσκεται αλλού: είναι το ήθος και το ύφος της εξουσίας, είναι η ελιτίστικη αντιμετώπιση (ή μήπως περιφρόνηση;) της λαϊκής βούλησης, είναι η αλαζονεία του «ελέω Θεού» μονάρχη.

Το κακό είναι όμως ότι αφθονούν οι περιπτώσεις ανάλογων συμπεριφορών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατάρτιση ψηφοδελτίων των βουλευτικών χωρίς καμία συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, που συνιστά βήμα προς τα πίσω ακόμα και σε σχέση με την 'εκσυγχρονιστική' περίοδο Σημίτη, όταν και διεξάγονταν προκριματικές εκλογές για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Τώρα μάλιστα ετοιμάζεται και ο επαίσχυντος και κατάπτυστος νέος εκλογικός νόμος, όπου θα καταργηθεί ΕΝΤΕΛΩΣ ο σταυρός προτίμησης και ο πρόεδρος θα διορίζει ΟΛΟΥΣ (μα ΟΛΟΥΣ!) τους βουλευτές, γιατί, «όταν τους εκλέγει, όπως μέχρι σήμερα, ο λαός, δημιουργούνται . εξαρτήσεις»! Λες και τις εξαρτήσεις τις έχει το πολιτικό σύστημα από τον λαό και όχι από την . Siemens!

Επισης, ενοψει δημοτικων και περιφερειακων εκλογων ,οι δημοκρατικες και συμμετοχικες διαδικασιες ξεχαστηκαν και σε αυτην την περιπτωση.ο 'Αρχηγος'-βασιλιας διορισε επιτροπη-αυλη για την αναδειξη των υποψηφιων δημαρχων και περιφερειαρχων.Δηλαδη για μια ακομη φορα οι εσωκομματικες συμμετοχικες διαδικασιες παρεμειναν στο ντουλαπι..αφου μαλλον η κριση των εκαστοτε τοπικων αυλικων φανταζει καταλληλοτερη απο αυτή του πολιτη.

Τελικά, σύντροφε πρόεδρε, θέλεις συντρόφους ή υποτακτικούς; Θέλεις πολίτες ή υπηκόους; Θέλεις διάλογο ή χειροκροτητές; Πώς ακριβώς αντιλαμβάνεσαι την εσωκομματική, αλλά και την εν γένει δημοκρατία;

ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΑΣΠ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Μπλά μπλά μπλά μπλά.......

Την μύτη του δεν μπορεί να δει ο τουρίστας, θα ξέρει από δω στον Σεπτέμβριο τι θα γίνει......Μπουχτίσαμε τα παραμύθια Yiorgaki, άλλα σκέφτεσαι άλλα λες και άλλα κάνεις....Θα σου έχουμε κρατημένη ντομάτα στην έκθεση Yiorgaki, από το υστέρημα μας, θα σε φιλέψουμε..... Για ποια ανάπτυξη μιλάς ρε Yiorgo, που και εκεί και κάποιες φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται από τον ιδιωτικό τομέα για να κινηθεί κάπως η αγορά, η γραφειοκρατεία σας και τα νομοσχέδια σας είναι τόσο αποτρεπτικά, που σου περνάει η όρεξη..... Ο νέος σου αναπτυξιακός νόμος για τις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Yiorgo, ούτε λίγο ούτε πολύ θέλει περίπου 600 υπογραφές.... και εσύ αυτό το ονόμασες διαδικασίες εξπρές...Ο κατήφορος που μας οδήγησε Yiorgaki είναι τεράστιος..... Σε λιγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία, χωρίς δασκάλους και καθηγητές τους εστειλες στην σύνταξη.....Τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ αυξήθηκαν και σκέφτεται να τα αυξήσεις ακόμη, το νερό το πληρώνουμε πετρέλαιο, αν οχι και παραπάνω, Το σύστημά υγείας καταρρέει, το υπουργείο εξωτερικών σου και αυτό της Εθνικής Αμύνης σε μόνιμες διακοπές, και οι γραβατωμένοι που μας κουβάλησες εδώ Yiorgaki αποδείχθηκε όπως το είχαμε ήδη πει ότι για το μόνο που νοιάζονται είναι για να εισπράξουν..... Δεν ήρθαν σίγουρα για να σώσουν τον τόπο....και πάνω απ' όλα δεν ξέρουν τι τους γίνεται... είναι επικίνδυνοι όπως και συ Yorgaki για την χώρα...... ουσττττττττττ

Νοιάζομαι για το καλό του τόπου

Αυτό και αν δεν ξεπερνά κάθε λογική..... Σήμερα στον νεοσύστατο δήμο Νέας Προποντίδας, ψηφίζει   σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη του καλύτερου υποψηφίου δημάρχου του ΠαΣοΚ για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη.. Δέν μπορούσε από μόνο του το ΠαΣοΚ να επιλέξει τον υποψήφιό του και έτσι ανέλαβε ρόλο διαιτητή η Νέα Δημοκρατία και όσοι άλλων παρατάξεων θέλουν να πάνε να ψηφίσουν σε αυτές τις δημοκρατικότατες κατά τα άλλα διαδικασίες. Δέν ξέρω εσείς αλλά εγώ έχω λιγάκι μπερδευτεί.... Μα τι π@π@ρι@ είναι πάλι αυτή?  Με τον κάθε βουλευτή να πατρονάρει κάποιον υποψήφιο και τον κάθε νυν δήμαρχο αλτρουιστή που στηρίζει κάποιον άλλον για μελλοντικό δήμαρχο του Δήμου μας... Θα τρελαθούμε τελείως..?????? Το σημαντικό της όλης υπόθεσης είναι ότι αύριο ημέρα Δευτέρα 23 Αυγούστου, κάποια αξιόλογα άτομα θα βρεθούν εκτός παιχνιδιού και θα συνεχίσει να προχωρά η λαμογιά η σαπίλα γιατί συνεχίζουμε και αφήνουμε το σάπιο σύστημα να μας κοροϊδεύει. Συνεχίζουμε και απλώνουμε το χέρι στον κάθε βρομιάρη που για ιδιοτελής σκοπούς κινεί τα δικά του νήματα, είτε είναι αυτός βουλευτής είτε  δήμαρχος αυτής η άλλης παράταξης νυν η τέως μήπως και γλύψουμε κάποιο κοκαλάκι.... Και θα έχουμε αυτό που μας αξίζει... Και δεν μιλώ για έναν χώρο διαιρεμένο αλλά για αξιόλογους ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν το θάρρος να κάνουν την υπέρβαση, να απομακρυνθούν τέλος πάντων από την καταραμένη σάπια ομπρέλα των κομματικών μηχανισμών, να παραμερίσουν προσωπικές φιλοδοξίες και να έλθουν σε συνεννόηση μήπως και κάτι αλλάξει επιτέλους.... Για το καλό του τόπου και όχι της τσέπης.....

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Κατόπιν εορτής χρόνια πολλά

Τελείωσε το καλοκαίρι και τώρα το θυμήθηκαν......

Ακατάλληλο νερό στη Χαλκιδική

Ακατάλληλο για πόση και οικιακή χρήση (επεξεργασία και παρασκευή τροφίμων, πλύση οικιακών συσκευών κλπ) βρέθηκε το νερό έξι ιδιωτικών γεωτρήσεων, από τις δώδεκα που υδροδοτούν εκτός σχεδίου περιοχές, στους Δήμους Καλλικράτειας, Μουδανίων και Τρίγλιας, οι οποίες στην πλειοψηφία τους αποτελούνται από αυθαίρετες κατοικίες.

Αυτό προκύπτει από τους ελέγχους που...
διενεργεί η Γενική Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να αδειοδοτήσει ή όχι τις ιδιωτικές γεωτρήσεις για συγκεκριμένες χρήσεις νερού.

Παράλληλα, δύο περιπτώσεις βρίσκονται στη διαδικασία ελέγχου του φακέλου τους από την Περιφέρεια, για τρεις δεν υποβλήθηκε φάκελος αδειοδότησης, ενώ μόνο σε μία από τις 12 χορηγήθηκε άδεια χρήσης νερού για τη λειτουργία υδρευτικής γεώτρησης, στο Δήμο Καλλικράτειας.

Τα στοιχεία αυτά έχει κοινοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), ύστερα από ερωτήματα που δέχτηκε το τελευταίο από καταναλωτές για την καταλληλότητα του νερού, που διατίθεται από ιδιωτικές εταιρίες παροχής νερού.

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας, το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια, καθώς χιλιάδες αυθαίρετα κτίσματα έχουν δημιουργηθεί σε παραθαλάσσιες περιοχές της Χαλκιδικής, χωρίς τις απαραίτητες άδειες και με σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης.

Από την πλευρά τους, οι Δήμοι της περιοχής παρέχουν τις υποδομές αυτές στις εντός σχεδίου περιοχές και στα νόμιμα κτίσματα. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, είναι δυσβάστακτο το κόστος για τη δημιουργία νέων δικτύων ύδρευσης στις περιοχές όπου έχουν δημιουργηθεί οι αυθαίρετες κατοικίες. Για το λόγο αυτό, την υδροδότηση έχουν αναλάβει ιδιώτες, οι οποίοι, όμως, δεν μπορούν πάντα να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες προδιαγραφές για την καταλληλότητα του νερού, όπως συμβαίνει με τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης.

newsbeast.gr

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Νέα Ελλάδα

Ζήτου του ΠΑΣΟΚ ζήτου το Ελλάντα..... Στα άλλα εκλογές ψοφίσουμε ημείς......Ζήτουυυυυυυυ

PS

Δεν έχω να χωρίσω τίποτε με αυτούς τους φουκαράδες...Αυτοί καλά κάνουν....   Άλλοι ας το σκεφτούνε...

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Διακοπές τέλος

Άιντε λεβέντες μου φτάνει τόσο παιχνίδι, πάμε να φύγουμε τελείωσαν οι διακοπές μας....

Μήπως είναι καλύτερα να τους αφήσουμε σε διακοπές επ' αόριστον ????????

Τρέξε Yiorgaki

Τρέξε Γιωργάκη και πίσω μην κοιτάς.... Ο Σεπτέμβρης έρχεται ......
Μα που σας βρίσκουμε ?

Τα θέλει ο κ....... μας

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Εμπαιγμός των πολύτεκνων εκπαιδευτικών!!!

Ο Πρωθυπουργός μας κ. Γ. Παπανδρέου, την 1η Νοεμβρίου 2009 - ημέρα που γιορτάζεται στη χώρα μας η ημέρα των πολυτέκνων, μας απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:
«Η νέα Κυβέρνηση δε θα αρκεστεί σε αποσπασματικά μέτρα, αλλά θα προχωρήσει άμεσα σε ολοκληρωμένες και οριζόντιες πολιτικές, στο σπίτι, στο σχολείο, στην εργασία, στην κοινωνία. Πολιτικές, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της πολύτεκνης οικογένειας, αλλά παράλληλα θα δίνουν κίνητρα και θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να μεγαλώσουν όχι όσα παιδιά μπορούν αλλά όσα παιδιά θέλουν. Σας διαβεβαιώνω ότι οι προσπάθειές σας για συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής της πολύτεκνης οικογένειας με βρίσκουν στο πλευρό σας, αρωγό και συμπαραστάτη».

Νέοι πολύτεκνοι συνάδελφοι (πάνω από 600), πίστεψαν σ` αυτά τα λόγια και προχώρησαν σε αποφάσεις ζωής, αποκτώντας 4ο και άνω τέκνο και ήλθε η ώρα τώρα, να διορισθούν ως εκπαιδευτικοί βάσει των νόμων: 3027/2002 και 3255/2004 που πέτυχαν το σκοπό για τον οποίο έγιναν (καθότι είχαμε για 1η φορά αύξηση των γεννήσεων και χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος). Όμως αυτοί οι νόμοι, κατηργήθησαν πριν 2 μήνες και αντικαταστάθηκαν από το νόμο 3848/2010, όπου βάζουν την πολύτεκνη μάνα - εκπαιδευτικό με 4 ανήλικα παιδιά να διαγωνισθεί με τις ίδιες προϋποθέσεις άλλους συνυποψηφίους της, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, και αυτό να λέγεται «εξέταση με ίσους όρους»!!!

Μας υποσχέθηκαν μεταβατικό στάδιο - προσαρμογής 2 ετών στο νέο νόμο και ότι όλοι που είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού θα διορίζοντο. Με την εκδοθείσα όμως, εγκύκλιο διορισμού, που καλεί μεταξύ των άλλων ειδικών κατηγοριών και τους: «Γονείς περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν» (ούτε το όνομα πολύτεκνος δεν αναφέρεται, είναι τυχαίο ή θέλουν να διορίσουν και κάποιους μαϊμούδες πολυτέκνους…;) το μεταβατικό στάδιο των 2 ετών αποδεικνύεται εμπαιγμός…, καθότι απορροφώνται μόνο 93 άτομα και μάλιστα στα διάφορα σημεία της χώρας, κατά παράβαση του άρθρου 10 του ισχύοντος ν. 1910/1944 και του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα 3528/2007:«… πολύτεκνοι ή τέκνα αυτών δημόσιοι υπάλληλοι τοποθετούνται στον τόπο των συμφερόντων τους» και χωρίς καμία δέσμευση για τους υπόλοιπους που είναι στους Πίνακες. Επίσης άγνωστος σε εμάς και αυθαίρετος είναι ο τρόπος κατανομής των θέσεων διορισμού ανάμεσα στις διάφ0ρες ειδικές κατηγορίες. Ενώ λείπουν και ολόκληροι κλάδοι εκπαιδευτικών με τις αιτήσεις των να αγνοούνται!!!.

Πέρυσι επί συνολικού αριθμού 6.500 διοριζομένων εκπαιδευτικών οι πολύτεκνοι που διορίσθηκαν ήσαν 603 ή ποσοστό 9,27%. Φέτος επί 2.825 συνολικώς διοριζομένων εκπαιδευτικών, οι πολύτεκνοι που θα διορισθούν είναι μόνο 93…, δηλαδή μόλις 3,29%!!!

Μετά και από αυτό, οι πολύτεκνοι διαμαρτύρονται και διερωτώνται:
- Πού είναι τέλος πάντων, η συνέπεια και η συνέχεια του Κράτους;

- Σε ποιο προεκλογικό πρόγραμμα το ΠΑΣΟΚ είχε αναφέρει ότι θα καταργήσει τις διατάξεις για τους διορισμούς των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, που το ίδιο είχε θεσπίσει υπέρ των πολυτέκνων;

- Πότε η «Τρόικα», μας ζήτησε την κατάλυση κάθε μέτρου πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας;

Είναι δυνατό να συμβαίνουν στην Ελλάδα όλα αυτά, τη στιγμή που αυτή έχει ήδη γίνει ένα απέραντο γηροκομείο και εξαιτίας αυτού η οικονομία και τα ασφαλιστικά μας ταμεία καταρρέουν;

Γιατί αγνοούν οι κυβερνώντες το Σύνταγμα και τις ομόφωνες διαπιστώσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου; Γιατί διαρκώς ακολουθούμε μια κοντόφθαλμη πολιτική με ορίζοντα τετραετίας και δεν βλέπουμε ότι ο ελληνικός πληθυσμός συρρικνώνεται δραματικά με ότι αυτό συνεπάγεται;

Η παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3260/2004 για τον διορισμό των πολυτέκνων και τέκνων πολυτέκνων στο Δημόσιο προβλέπει:
«... Ποσοστό 20% των προκηρυσσομένων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατά νομαρχία, φορέα και κλάδο ή ειδικότητα, καλύπτονται από πολυτέκνους και τέκνα πολυτέκνων, εφόσον υπάρχουν», και πράγματι μέχρι πέρυσι, οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί εξαιρούντο από τις διατάξεις αυτού του νόμου καθότι υπήρχαν ειδικότεροι και ευνοϊκότεροι νόμοι για τους διορισμούς των πολύτεκνων εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας. Όμως τώρα, εφόσον κατηργήθησαν οι ειδικότεροι ως άνω νόμοι, για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς… ισχύει τώρα ο γενικότερος νόμος 3260/2004 και ως εκ τούτου πρέπει άμεσα να εφαρμοσθεί αυτός με το ποσοστό που προβλέπεται σε αυτόν για να μην ταλαιπωρούνται οι πολύτεκνοι και οι οικογένειες των με προσφυγές στα δικαστήρια όπου θα προσφύγουν μαζικά για αντισυνταγματικότητα του ν.3848/2010.
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και να προβεί στο διορισμό όλων των πολυτέκνων εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση εφέτος.

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ


Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Τά είπαμε τόσες φορές για τις κυρίες της κυβέρνησης .........

Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την Α. Διαμαντοπούλου. Πληροφορίες που φθάνουν στα χέρια μας μιλούν για σωρεία καταγγελιών που φθάνουν στο γραφείο της Α. Διαμαντοπούλου και έχουν στο στόχαστρο την ίδια την Υπουργό Παιδείας την οποία κατηγορούν για μεροληπτικές αποφάσεις και πρακτικές βολέματος των ημετέρων της.
 Εμείς δεν... ξέρουμε τι ακριβώς ισχύει πάντως αν κρίνουνε από την επιστολή που μας έστειλε υπάλληλος από το γραφείο της ίδιας της Υπουργού (!), το θέμα είναι σοβαρό και μας πληροφορούν ότι έχει πάρει προεκτάσεις. Και αυτήν δεν είναι η μόνη καταγγελία, αφού όπως μας λένε πολλοί ακόμα εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να φθάσουν στα άκρα. Στην παρακάτω επιστολή, η δασκάλα Μ. Κωτσίδου- με 29 χρόνια υπηρεσίας όπως ισχυρίζεται- χρησιμοποιεί μία φράση που τα λέει όλα κατά την άποψή μας. "Παρατηρείται μέσω των αποφάσεων σας ως σήμερα ότι όσοι σας στηρίζουν πολιτικά είναι αποδέκτες των δεδομένων δικαιωμάτων τους και όσοι έχουν αντίθετη άποψη με εσάς τιμωρούνται". Άραγε τι έχει να πει για όλα αυτά η κ. Διαμαντοπούλου; Θα απαντήσει ή βρίσκεται σε διακοπές κατ' εντολήν του Πρωθυπουργού;... Αθήνα, 27 Ιουλίου 2010 Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, Η απόφαση μου να σας στείλω αυτήν την επιστολή οφείλεται σε δύο λόγους: πρώτος είναι ότι τα γραπτά μένουν και μπορούμε πάντα να ανατρέξουμε σ' αυτά και δεύτερος είναι ότι θεωρώ υποχρέωσή μου να σας καταστήσω και συνολικά ενήμερη για την άποψη μου σε ένα θέμα που δεν περιορίζεται στο στενό πυρήνα μίας προσωπικής αδικίας, αλλά ανάγεται σε μία συνολικότερη αντίληψη σας, ότι οι προσωπικές και πολιτικές διαφορές που μπορεί να υφίστανται μεταξύ προϊστάμενου -υφισταμένου όταν λειτουργούν στο Δημόσιο τομέα το τελικό αποτέλεσμα είναι να πλήττονται τα στοιχειώδη συμφέροντα των εργαζομένων από την έλλειψη αυτής της άσκησης επιλογών. Παρατηρείται μέσω των αποφάσεων σας ως σήμερα ότι όσοι σας στηρίζουν πολιτικά είναι αποδέκτες των δεδομένων δικαιωμάτων τους και όσοι έχουν αντίθετη άποψη με εσάς τιμωρούνται. Προς μεγάλη έκπληξη μου διαπιστώνω σε όλο αυτό το διάστημα εκτέλεσης των υπουργικών καθηκόντων σας να διαψεύδετε τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί για μία νέα φιλοσοφία διοίκησης και διαχείρισης των δημοσίων θεμάτων αλλά και αξιοποίησης των δημιουργικών δυνάμεων του ελληνικού δημοσίου. Και βέβαια το έλλειμμα αξιοκρατίας γίνεται άμεσα αντιληπτό από την επιλεκτικότητα σας στην ισονομίας που έχετε επιβάλλει στο Υπουργείο, παρότι ακούτε από παντού ότι σημαντικό κομβικό σημείο είναι επιτέλους στην Ελλάδα να αντιμετωπίζονται οι πολίτες - εργαζόμενοι επί ισότιμης βάσης με πλήρη άρση των αδικιών που προκύπτουν από το ρουσφετολογικό κράτος. Αναφέρομαι ειδικότερα στους τρόπους διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο στην περίπτωση της εκπαίδευσης είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει στα χέρια της η εκάστοτε πολιτική ηγεσία για να δημιουργήσει, να συνθέσει και τελικά να δώσει νέα παραγωγική ώθηση στην εκπαιδευτική διαδικασία, αξιοποιώντας τον πλούτο δυνάμεων όσων εκπαιδευτικών όχι μόνο δύνανται αλλά- το κυριότερο- ζητούν να προσφέρουν περισσότερα με τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Μ' αυτό το δεδομένο είναι άδικο αυτό που συντελείται τους τελευταίους μήνες εις βάρος του προσώπου μου και της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας ως δασκάλα με 29 χρόνια προϋπηρεσίας σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφέρεια αλλά και σε θέσεις ευθύνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό εκπροσωπώντας κατά καιρούς το Υπουργείο Παιδείας. Και δεν είναι άδικο μόνο για μένα προσωπικά αλλά για όλο τον κλάδο διότι δεν αφήνετε περιθώριο οι γνώσεις των εκπαιδευτικών που αποκτήθηκαν με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου να χρησιμοποιηθούν και να υπάρξει ανταποδοτικό όφελος για την παιδεία. Στη σημερινή οικονομική κρίση που διανύει η χώρα, όπου το εισόδημα κάθε δημόσιου λειτουργού έτσι και του εκπαιδευτικού πλήττεται βαρέως, θα περίμενε κανείς από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να φέρεται και να συμπεριφέρεται απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό της, έτσι ώστε η διαμόρφωση των αποφάσεων της να γίνεται με γνώμονα τα δικαιώματα που προβλέπει η νομοθεσία για να μπορέσει ο εργαζόμενος να αντεπεξέλθει αξιοπρεπώς στη δύσκολη οικονομική συγκυρία με τη μείωση των μισθών. Περιμέναμε από εσάς κυρία Υπουργέ όχι μόνο να εγκαινιάσετε αλλά και να εφαρμόσετε στην πράξη τα νέα ήθη διαφάνειας, αξιοκρατίας, δίκαιης αξιολόγησης του κάθε εκπαιδευτικού χωρίς να κλείνετε τις πόρτες σε όσους «δεν τους πάτε» και να τις αφήνετε ανοιχτές σε όσους «είναι του δικού σας κλίματος». Περιμέναμε να προστατεύετε τα αναφαίρετα δικαιώματα του εργαζόμενου χωρίς να υπόκεινται σε εμπλοκές σκοπιμοτήτων. Κυρία Υπουργέ, Δεν πιστεύω ότι ως εργαζόμενη έχω μόνο υποχρεώσεις, θεωρώ ότι έχω και δικαιώματα που μου δίνουν οι γνώσεις μου και η επάρκεια μου στην ενεργό εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν προτίθεμαι επίσης να ζητήσω κανενός είδους εξυπηρέτηση ή ευνοϊκή μεταχείριση, ούτε και ζήτησα ποτέ από εσάς ή συνεργάτη σας. Πριν λίγες μέρες ακυρώσατε με απόφασή σας την θετική εισήγηση που έκαναν μέλη του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβούλιο για την έγκριση της απόσπασής μου σε σχολείο της Α' Αθήνας από τη Βέροια. Με 29 χρόνια προϋπηρεσίας, με μόνιμη κατοικία στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, με δεδομένη την αδυναμία μου να συντηρώ δεύτερο σπίτι τη συγκεκριμένη περίοδο οικονομικής πίεσης στην περιοχή που είναι η οργανική μου θέση (Βέροια), εσείς κρίνατε σκόπιμο για ακόμα μία φορά να απορρίψετε το εύλογο αίτημά μου να αποσπαστώ σε ένα από τα σχολεία της συγκεκριμένης περιφέρειας. Γνωρίζετε, άλλωστε, ότι τα έτη υπηρεσίας είναι πρωταρχικό μετρήσιμο κριτήριο σε όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις επιλογών στελεχών του Υπουργείου Παιδείας. Κυρία Υπουργέ, Πιθανότατα όλα αυτά τα οποία σας παραθέτω, τα γνωρίζετε. Δε θέλω όμως να πιστέψω ότι τα κίνητρά σας είναι η επαγγελματική και οικονομική μου εξόντωση, γεγονός ασύμβατο με τις αξίες του πολιτικού χώρου που εκπροσωπείτε. Αυτό για το οποίο όμως είμαι με βεβαιότητα πεπεισμένη είναι ότι στο πρόσωπο το δικό μου βάλλεται o κάθε ενεργός εκπαιδευτικός λειτουργός, ο οποίος με φιλότιμο προσπαθεί να κρατηθεί στα πόδια του και να κρατήσει όρθια την ποιότητα της εκπαίδευσης στο «νέο σχολείο» που είναι κοινό όραμα όλων μας. Με εκτίμηση, Μαρούλα Κωτσίδου ΔΑΣΚΑΛΑ

Πηγή: Fimotro

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Ποιος ακριβώς σώζεται από το πακέτο στήριξης;

Σε προηγούμενη ανάλυση με τίτλο ‘το κρυφό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για το χρέος της’, παρουσίασα, μεταξύ άλλων, στοιχεία από έρευνες δύο αμερικανικών πανεπιστημίων (το ένα από τα δύο είναι το Harvard) και μίας αμερικανικής νομικής εταιρίας, που συνδυαστικά κατέληγαν στο εξής διπλό συμπέρασμα: το...
 90% του ελληνικού χρέους διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και είναι ελεύθερο από εμπράγματες ασφάλειες (υποθήκη στη δημόσια περιουσία), γεγονός που αποτελεί ένα μοναδικό διαπραγματευτικό όπλο για την Ελλάδα, αν θελήσει να το χρησιμοποιήσει, καθώς της επιτρέπει να κάνει ό,τι και άλλες χώρες στο παρελθόν που βρέθηκαν στη θέση της, δηλαδή να τροποποιήσει, μονομερώς, το δίκαιο που διέπει τις συμβάσεις αυτές και να μετατοπίσει χρονικά την αποπληρωμή του χρέους της για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να μπορούν οι δανειστές της να κάνουν οτιδήποτε για να την εμποδίσουν, γνωρίζοντας πως σε περίπτωση δικαστικής διαμάχης, τα αγγλικά και τα αμερικανικά δικαστήρια θα τη δικαιώσουν κατά 99,99%.


Έτσι, η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν να χρησιμοποιήσει αυτή τη δυνατότητα της ως διαπραγματευτικό χαρτί και να υποβάλλει μία πρόταση για εθελοντική ανταλλαγή παλιού χρέους με νέο, ώστε από τη μία να αποπληρώσει εις ολόκληρο το χρέος της αποκαθιστώντας πλήρως τη φήμη της και από την άλλη να έχει το χρονικό περιθώριο να το πράξει αυτό χωρίς να εξαντληθεί ψυχολογικά και οικονομικά ο ελληνικός λαός και χωρίς να βλαφτεί ζωτικά η οικονομία της.

Η συγκεκριμένη ανάλυση κατέληγε στο συμπέρασμα πως ενώ πριν τη συμφωνία για το πακέτο στήριξης η Ελλάδα είχε στα ‘χέρια’ της ένα χρέος διεπόμενο από το ελληνικό δίκαιο και ελεύθερο εμπράγματων ασφαλειών, μετά τη συμφωνία και αφού αυτή εφαρμοστεί στην πράξη, η χώρα θα καταλήξει με ένα χρέος διεπόμενο από το αγγλικό δίκαιο και με εμπράγματη ασφάλεια στη δημόσια περιουσία. Με άλλα λόγια η συμφωνία στήριξης λειτουργεί ως ένας μετατροπέας, μία 'χρεομηχανή'', που από τη μία πλευρά μπαίνει χρέος με ευνοϊκές συνθήκες για την Ελλάδα και από την άλλη βγαίνει χρέος με ευνοϊκές συνθήκες για τους δανειστές της Ελλάδας.

Η ανάλυση προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις τόσο από πολίτες όσο και από διάφορους φορείς με το 99% των απόψεων που έφτασαν στην ΕΚΤΑ να συγκλίνουν στο ότι τα μεγάλα κόμματα θα έπρεπε να εξετάσουν ενδελεχώς αυτές τις εκθέσεις και να πάρουν σαφή θέση απέναντι τους. Ένα μικρό ποσοστό, ωστόσο (λιγότερο από 1%), θεώρησε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να αγνοήσει πλήρως αυτές τις εκθέσεις, με την αιτιολογία ότι, τελικά, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το χρέος μας πρέπει να αποπληρωθεί, ενώ το σωστότερο θα ήταν να μην πληρώσουμε καθόλου τους δανειστές μας.

Η δική μου άποψη σε αυτό το θέμα είναι πως η αποπληρωμή των χρεών μας δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση. Πέρα από όλους τους ευνόητους λόγους, η λογική του να τιμά κανείς τις συμφωνίες του και να ξεπληρώνει τα χρέη του πηγάζει από την ελληνική φιλοσοφία και σκέψη και ήταν τα δικαστήρια της αρχαίας Αθήνας τα πρώτα που υπέβαλλαν ποινές σε Έλληνες πολίτες που αρνούνταν να πληρώσουν τους δανειστές τους. Η αποπληρωμή των χρεών μας δεν είναι υπόθεση που αφορά μόνον το κράτος αλλά αγγίζει κάθε Έλληνα και δεν πρέπει να υπάρξει ποτέ ιστορικό τέτοιου είδους άρνησης από την πλευρά μας. Το ιδανικότερο θα ήταν να μην είχαμε δανειστεί ποτέ αλλά αφού το πράξαμε θα πρέπει να τιμήσουμε τις συμφωνίες μας. Το ζητούμενο είναι, ωστόσο, αυτή η αποπληρωμή να μη γίνει έτσι ώστε να εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των δανειστών αλλά με τρόπο δίκαιο και ρεαλιστικό, που να εξασφαλίζει, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό αν όχι περισσότερο και τα δικαιώματα του οφειλέτη, δηλαδή του ελληνικού κράτους.

Μέσα σε αυτή τη λογική κινήθηκε προηγούμενη ανάλυση η οποία κατέληγε σε συγκεκριμένες προτάσεις. Προς το παρόν, ωστόσο, η Ελλάδα συνεχίζει να έχει σε λειτουργία τη μηχανή ‘κιμά’ που μετατρέπει το ‘καλό’ χρέος σε ‘κακό’ με την αιτιολογία ότι χρειάζεται το πακέτο στήριξης προκειμένου να σωθεί. Μία νέα έρευνα, όμως, (Ιούλιος 2010) του Κέντρου Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών της Ουάσιγκτον, έρχεται να δείξει πως ο τελευταίος που σώζεται από το πακέτο στήριξης είναι η Ελλάδα και ο πρώτος οι δανειστές της.

Η έρευνα αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:
‘Η άποψη που επικρατεί στους πολιτικούς κύκλους είναι ότι το πακέτο στήριξης, παρόλο που προϋποθέτει πολύ σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, τελικά θα σώσει την Ελλάδα και την οικονομία της από τους διεθνείς κερδοσκόπους.

Στην πραγματικότητα, όμως, τρία χρόνια από σήμερα η Ελλάδα θα αντιμετωπίζει ένα ακόμη μεγαλύτερο από το σημερινό της χρέος. Στο μεταξύ, θα έχουν θυσιαστεί δουλειές και οικονομική ανάπτυξη.

Το μόνο πράγμα που αυτό το πακέτο στήριξης πραγματικά πετυχαίνει είναι μία μεγάλη αλλαγή στην ιδιοκτησία του χρέους. Με το ελληνικό κρατικό χρέος να μεταφέρεται από τους ισολογισμούς των τραπεζών σε αυτούς των ευρωπαϊκών κρατών (και της ΕΚΤ), ο πραγματικός στόχος ολόκληρης αυτής της επιχείρησης είναι να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες με το να απαλλαχτούν από την ιδιοκτησία χρέους το οποίο κινδυνεύει να μην αποπληρωθεί σε περίπτωση μίας ενδεχόμενης πτώχευσης της Ελλάδας.”

Σε επόμενη ανάλυση θα παρουσιάσω με λεπτομέρειες τα επιχειρήματα και τα στοιχεία της συγκεκριμένης έκθεσης. Για την ώρα, αξίζει να αναφερθεί πως πληθαίνουν οι εκθέσεις διεθνών πανεπιστημίων και κέντρων ερευνών που προειδοποιούν ότι η Ελλάδα βαδίζει σε λάθος δρόμο. Έτσι ως χώρα έχουμε δύο επιλογές: είτε να αγνοήσουμε εντελώς αυτές τις εκθέσεις και να συνεχίσουμε στο δρόμο που έχει ήδη χαραχτεί με την ελπίδα πως αυτές είναι εντελώς λάθος και εμείς είμαστε απόλυτα σωστοί στις αποφάσεις και τις προβλέψεις μας είτε να τις λάβουμε υπόψη και να επανεξετάσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την πορεία μας, πριν να είναι πολύ αργά.

Η θέση μου, την οποία παρουσίασα αναλυτικά στο άρθρο ‘το κρυφό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για το χρέος της’, είναι ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής προς όφελος μας και να πιέσουμε, πλέον, για μία αλλαγή κατεύθυνσης, σε μία προσπάθεια να μπούμε σε έναν δρόμο που δε θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών περισσότερο από αυτά της Ελλάδας και που θα έχει περισσότερες πιθανότητες να οδηγήσει σε μία έξοδο από την κρίση και όχι στη διαιώνιση και τη χειροτέρευση της.

Πάνος Παναγιώτου
Διευθυντής ΕΚΤΑ – info@ekta1.gr

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Περιδικό ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ

Διακοπή της απεργίας των ΔΧ φορτηγών.

Ελληνα ξύπνα

Το κοινό των Ελλήνων

Γράμμα - ποταμός, ενός πατέρα που οδηγείται στη φυλακή για χρέη στο ΤΕΒΕ!

Προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Κύριε Υπουργέ,
Ονομάζομαι Γιώργος Α. και ζω, σήμερα, στον Έβρο.
Μέχρι πριν από επτά χρόνια ζούσα στην...
 Κομοτηνή, όπου διατηρούσα και εργαζόμουν σκληρά σ΄αυτή, μια μικρή επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security) η οποία βούλιαξε το 2003, κάτω από το βάρος μιας άσχημης συγκυρίας προσωπικών λαθών και λανθασμένων επιλογών, μιας άσχημης περιπέτειας με την υγεία μου, ψεύτικων υποσχέσεων εκ μέρους της πολιτείας και νόμων φτιαγμένων έτσι που να μη μ΄αφήσουν ν΄αναπτυχθώ παραπάνω από όσο χρειαζόταν για να μπορώ να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου προς το δημόσιο.

Το δημόσιο, που ήθελα δεν ήθελα, το είχα συνεταίρο στην, κατά τα άλλα «ατομική» επιχείρησή μου. Ένας συνεταίρος που μόνο έπαιρνε απ΄το ταμείο, χωρίς ποτέ να δώσει τίποτα, χωρίς ποτέ να δουλέψει δίπλα μου στα ατέλειωτα ξενύχτια των φυλάξεων, χωρίς ποτέ να τρέξει μαζί μου στον ψυχοφάγο αγώνα για την είσπραξη των οφειλόμενων. Δεν επιδοτήθηκα ποτέ, Υπουργέ μου. Ούτε το βοήθημα που δινότανε στους νέους επαγγελματίες πήρα, γιατί, λέει, το επάγγελμά μου δεν ήταν στη λίστα. Όποιος άνοιγε ένα ψιλικατζίδικο για να απασχοληθεί αυτός και η γυναίκα του! , το έπαιρνε αυτό το βοήθημα. Εγώ που φύλαξα μια πόλη και τη βιομηχανική της περιοχή δεν πήρα ποτέ τίποτα!



Ήρθατε τότε, οι πολιτικοί, και μου μιλήσατε για ανάπτυξη της Θράκης. Υποσχεθήκατε νόμους που θα φέρνανε επενδύσεις και δουλειά στον τόπο. Και με γελάσατε, κύριε. Δώσατε άπειρα χρήματα σε ψευτοεπενδυτές για να επιχειρήσουν στον τόπο μου. Ήρθανε οι απατεώνες – φίλοι της εκάστοτε κυβέρνησης- και στήσανε εργοστάσια – φαντάσματα για να αναπτύξουνε τάχα την παραμεθόριο περιοχή. Υποσχεθήκανε εκατοντάδες θέσεις εργασίας, συμφωνήσανε μαζί σας να απασχολήσουν ντόπιους άνεργους και στην συνέχεια λειτουργούσανε με έξι – εφτά άτομα προσωπικό κÎ! ¹ αυτούς ξένους.



Δεν ελέγξατε ποτέ αν τήρησαν τη συμφωνία οι φίλοι σας. Αντίθετα συνεχίσατε να τους χρηματοδοτείτε. Κι όταν αυτοί τα μάζεψαν κι έφυγαν αφήνοντας πίσω τους κι άλλους άνεργους, εσείς πάλι δεν κάνατε τίποτα. Δώσατε στους ανθρώπους αυτούς χρήματα, που δεν ήταν δικά σας, για να αναπτυχθεί η Θράκη. Κι εκείνοι πήγαν και επένδυσαν τα χρήματα αυτά στις γειτονικές χώρες και βοήθησαν την ανάπτυξή στη Βουλγαρία και τα Σκόπια, αφήνοντας στη Θράκη μόνο χρέη και ακάλυπτες επιταγές, βυθίζοντας μικρομάγαζα σαν το δικό μου. Κάντε μια βόλτα στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτη! νής, δείτε τα κουφάρια των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, δικών σας και δικών τους και θα καταλάβετε τι λέω.



Σε μια κίνηση απελπισίας, τότε, πήρα μια στίβα ακάλυπτες επιταγές που με είχανε φορτώσει αυτοί τους οποίους είχατε χρυσοπληρώσει για να με «αναπτύξουν» και πήγα στον Εισαγγελέα της έδρας ζητώντας του βοήθεια. Μου απάντησε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα, επειδή οι οφειλέτες μου ήταν ανώνυμες εταιρείες και πως θα πετούσα τα λεφτά μου αν προσπαθούσα να τους πιέσω να με πληρώσουν. Είχε δίκιο ο άνθρωπος και είναι ο μόνος που μου είπε την αλήθεια. Δεν τον άκουσα. Ξόδεψα εκατομμύρια σε δικηγόρους και κλητήρες, χωρίς ποτέ να πάρω κάτι απ΄τα χρωσÏ! �ούμενα. Σήμερα δεν έχω χρήματα να πληρώσω ένα δικηγόρο να μου παρασταθεί στη δύσκολη στιγμή μου. Το καλύτερο απ΄όλα; Το κράτος – συνεταίρος ήθελε το μερτικό του κι απ΄τα λεφτά που δεν εισπράχτηκαν ποτέ!



Με αδικήσατε Υπουργέ μου της δικαιοσύνης. Δεν φροντίσατε όταν τους δίνατε τα χρήματα, να φτιάξετε και τους κατάλληλους νόμους ώστε με τα χρήματα αυτά να κάνουν πράξεις τις υποσχέσεις. Μου τάξανε ανάπτυξη και μου δώσανε «πέτσινες» επιταγές. Μου τάξατε επιτυχία και μου φέρατε καταστροφή.



Τον καιρό της «δόξας» μου ήμουν απ΄τους αγαπημένους σας. Ένας πετυχημένος ντόπιος επιχειρηματίας, που έδινα δουλειά σε περισσότερο κόσμο απ΄όσο οι Χρυσοεπιχορηγούμενες Α.Ε.- πελάτες μου, πρόεδρος σε τρείς συλλόγους και μέλος του Δ.Σ. άλλων έξι, αγαπητός στην τοπική κοινωνία, απ΄τους πρώτους καλεσμένους στις διάφορες εκδηλώσεις και δεξιώσεις σας. Μέχρι που μου προτείνατε να γίνω δημοτικός σύμβουλος. Πιστεύατε, τότε, πως η παρουσία μου δίπλα σας θα τόνιζε τη λάμψη σας, νομίζατε πως θα μπορούσα να επηρεάσω ψηφοφόρους προς όφελός σας. Εκεί Ï! �ας γέλασα, μια φορά κι εγώ. Ποτέ δεν είπα σε κανέναν, ούτε στη γυναίκα και τα παιδιά μου, ποιόν να ψηφίσει.



Με χειροκροτούσατε όταν, για χρόνια, με δικά μου έξοδα, επάνδρωνα το πυροφυλάκιο της Νυμφαίας, τη νύχτα, αφού η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν είχε το απαιτούμενο προσωπικό για να το κάνει. Με βραβεύσατε, γιατί ήμουν απ΄τους πρωτεργάτες που έστησαν το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Ροδόπη Με αποκαλούσατε ραχοκοκαλιά της οικονομίας τότε. Σήμερα, που δεν έχω να πληρώσω φυσικοθεραπευτή για τον διαλυμένο μου αυχένα, δε με θυμάται κανείς σας.

Ήμουν η καλύτερη παρέα, τότε, όπου βρισκόμουν γινόταν γλέντι.



Σήμερα, οι λίγοι φίλοι που μου απομείνανε, τις λίγες φορές που με επισκέπτονται, μου φέρνουν για δώρο τα αντικαταθλιπτικά μου, που ξέρουν πως δεν έχω τη δυνατότητα να αγοράσω. Το σπίτι μου ήταν πάντοτε γεμάτο κόσμο, τότε. Σήμερα ζω σ΄ένα καλύβι στο Δέλτα του Έβρου, ξεχορταριάζοντας αυλές, σκάβοντας μπαξέδες και ξεναγώντας τους επισκέπτες στο βάλτο για να επιβιώσω. Δεν παραπονιέμαι, πληρώνω τα λάθη μου. Πληρώνω όμως και τα δικά σας λάθη κι αυτό είναι αδικία κύριε Υπουργέ της δικαιοσύνης.



Κι εδώ ήρθατε και με βρήκατε κι εδώ με χειροκροτήσατε, γιατί ήμουν , λέει, ο ακρίτας και ο φύλακας των συνόρων. Και πάλι με γελάσατε. Λίγα χρόνια μετά, θελήσατε –στο όνομα κάποιας τάχα πράσινης ανάπτυξης και για λογαριασμό των συμφερόντων που θέλουνε να φτιάξουν bungalows στο Δέλτα- να με διώξετε κι από δω. Από ακρίτας έγινα καταπατητής απ΄τη μια μέρα στην άλλη!

Έτσι πήγε η ζωή μου, αυτή ήταν η επαφή μου με την πολιτεία και τους πολιτικούς της. Όπου ανταμώσαμε με πιάσατε κορόιδο, όποτε με ζυγώσατε ήταν για να με εκμεταλλευτείτε.



Με κοροϊδέψατε για χρόνια όταν οι δάσκαλοί μου στο σχολειό μου μαθαίνανε πως ο Τούρκος είναι ο εχθρός μου, όταν οι αξιωματικοί μου στο στρατό μου μιλάγανε για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας ή με κοροϊδέψατε όταν είπατε πρόπερσι πως οι πρόγονοί μου πέθαναν λόγω συνωστισμού; Ποιο απ΄τα δύο είναι αλήθεια και ποιο ψέμα; Η γιαγιά μου πάντως που πέθανε δείχνοντας προς την Αίνο, μίλαγε για σφαγή.



Με κοροϊδέψατε όταν με κάνατε έφεδρο αξιωματικό, γιατί τάχα ήμουν καλύτερους απ΄τους άλλους. Μου πήρε χρόνια για να καταλάβω ότι απλά μου κλέψατε έξι επί πλέον μήνες απ΄τη ζωή μου και πως με θέλατε μόνο για να κάνω το άχαρο κομμάτι της δουλειάς και για να πληρώσω στο τέλος τα υλικά που είχανε χάσει οι επαγγελματίες του στρατού σας. Κανείς δε θα θυμάται σήμερα εκείνο το τρελό παιδί που το ΄87, χωρίς να του το ζητήσει κανείς, πέρασε νύχτα το ποτάμι, με το κουπί, για να δει αν οι Τούρκοι είχαν φέρει άρματα απέναντι. Κανείς, εκτός ίσως από κείνον Ï! �ον συνταγματάρχη που με κοίταγε με γουρλωμένα μάτια, όταν του ΄λεγα πως στην άλλη όχθη δεν υπάρχει ψυχή.



Μα την έκφραση του προσώπου του, εγώ δε θα την ξεχάσω ποτέ. Ήταν το παράσημό μου εκείνο το βλέμμα. Κι ήταν καλύτερο απ΄οποιοδήποτε παράσημο θα μπορούσε να μου δώσει κάποιος από σας. Με κοροϊδέψατε όταν κάνατε πως δε βλέπατε τα 4 ένσημα που μου κόλλαγε ο εργοδότης μου, ενώ δούλευα 7 μέρες τη βδομάδα, 12 ώρες τη μέρα, για να μη χάσω τη δουλειά, να θρέψω τα παιδιά μου, να τα μεγαλώσω με αξιοπρέπεια, χωρίς να ζητώ ενίσχυση από γονείς και πεθερικά.



Με κοροϊδέψατε όταν μου τάξατε προκοπή κι ένα καλύτερο μέλλον αν έστηνα τη δική μου επιχείρηση και με εξαπατήσατε λέγοντάς μου πως είναι υποχρεωτικό να ασφαλιστώ, για να μου φυλάξετε τα χρήματα που πιθανόν δεν θα μπορούσα να αποταμιεύσω μόνος μου για την περίθαλψη και τα γεράματά μου. Με ξεγελάσατε όταν μου είπατε πως δεν μ΄αφήνετε να διαλέξω μόνος τον ασφαλιστικό μου φορέα, γιατί ο μόνος αξιόπιστος ήταν αυτός που διαλέξατε εσείς για λογαριασμό μου. Κι ύστερα πήρατε τα χρήματα αυτά και τα παίξατε, τα χάσατε στο τζόγο, στο χρηματιστήριο, ! στα δομημένα ομόλογα. Και συνεχίζετε να με κοροϊδεύετε κυνηγώντας τους απατεώνες με άσφαιρες επιτροπές και εξεταστικές του τύπου: «όσα κόμματα, τόσα πορίσματα», που δε θα στείλουν ποτέ κανένα κλέφτη στη φυλακή και το ξέρουμε όλοι.



Εγώ όμως θα πάω στη φυλακή Υπουργέ μου. Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση εξάμηνης φυλάκισης μου, επειδή δεν πλήρωσα τις εισφορές μου στο ΤΕΒΕ από το 2006 μέχρι το 2009. Μα η επιχείρησή μου βούλιαξε το 2003. Από τότε είμαι ανασφάλιστος. Τι μου προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια το ΤΕΒΕ; (μπορεί εσείς να το λέτε ΟΑΕΕ, αλλά ο λαός σας το λέει ΤΕΒΕ, κύριε, και είναι η πιο σφιχτή θηλιά στο λαιμό του κάθε επαγγελματία).



Τι τους χρωστάω; Γιατί να τους πληρώσω; Τι θα μου προσφέρουν; Το ταμείο το βουλιάξατε εσείς, όχι εγώ. Όλοι πια ξέρουν πως ο μεγαλύτερος οφειλέτης προς τα ταμεία, ο χειρότερος κακοπληρωτής είναι το κράτος. Πήγε κάποιος από σας φυλακή για να πάω κι εγώ;



Γιατί να φυλακιστώ; Μήπως εγώ δεν ήθελα να είμαι ασφαλισμένος; Τα λεφτά μου έχασα. Δεν έκλεψα, δεν εξαπάτησα κανέναν. Μαζί με την επένδυσή μου έχασα και τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Τόσος κόπος, τόσα όνειρα και τόσο μεράκι πήγαν χαμένα. Έχασα και την αξιοπρέπειά μου. Έγινα «αυτός που φαλίρισε», «αυτός που βάρεσε κανόνι». Επειδή είμαι φτωχός θα με φυλακίσετε; Τι θα κερδίσει το κράτος μ΄εμένα στη φυλακή; Τίποτα, αντίθετα θα επιβαρυνθεί με την διατροφή και την ιατροφαρμακευτική μου περίθαλψη.



Ποιο έγκλημα διέπραξα ώστε να χρειάζομαι σωφρονισμό; Κανένα και το ξέρετε. Ποιος κινδυνεύει από μένα και μου πρέπει εγκλεισμός; Κανείς και το γνωρίζετε. Με κλείνετε μέσα, για να εκβιάσετε εμένα και μέσα από μένα τους δικούς μου ανθρώπους, να σφιχτούν, να βρουν λεφτά, να πληρώσουν για να με βγάλουν. Για να μπορέσετε να συντηρήσετε την απάτη που εσείς λέτε ΟΑΕΕ κι εγώ ΤΕΒΕ, με τους εκατονταπλάσιους απ΄όσους χρειάζεται υπαλλήλους και τις μισές παροχές σε σχέση με τις εισφορές, από οποιαδήποτε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Για να΄χετε κάπου! να διορίζετε τους δικούς σας ανθρώπους, να μαζεύετε τους ψήφους.



Όμως όχι κύριε. Τούτη τη φορά δεν πιάνομαι κορόιδο. Ούτε εγώ ούτε οι δικοί μου έχουμε τα χρήματα, αλλά και να τα΄χα δεν τα΄δινα. Χίλιες φορές κρατούμενος, παρά ξανά κορόιδο. Το χρέος προς την πατρίδα μου το΄καμα. Το χρέος προς το κράτος, την πολιτεία σας –που καμιά σχέση δεν έχει με την πατρίδα μου έτσι πως την καταντήσατε- θα το πληρώσω στο κελί. Δεκάρα δε σας δίνω, γιατί δεν την αξίζετε, γιατί δε δουλέψατε για να την δικαιούστε.



Αλλάξατε πολλοί Υπουργοί δικαιοσύνης όλα αυτά τα χρόνια. Κανείς δεν είχε την τιμιότητα να πει: «αυτός ο νόμος που φυλακίζει νοικοκύρηδες γιατί φτωχύνανε, είναι άδικος, τον καταργώ». Μα αυτή η ανοησία πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Ξέρετε Υπουργέ μου ότι σήμερα στη χώρα μας χρειάζεται κανείς περισσότερα χρήματα για να κλείσει μια επιχείρηση από όσα για να την ανοίξει; Ξέρετε άραγε πόσες εκατοντάδες χιλιάδων πολιτών είναι επιχειρηματίες μόνο στα χαρτιά και ψάχνουν μεροκάματο για να΄χουνε να φάνε; Επιχειρηματίες φαντάσματα, φορτωμένοι! με νεκρές επιχειρήσεις που το μόνο που προσφέρουν πια είναι ποσοστιαίες μονάδες σε κάποιες κάλπικες στατιστικές. Σας βολεύει να λέτε πως είμαστε χώρα αυτοαπασχολούμενων;



Άνθρωποι σαν και μένα, σήμερα, δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία. Όχι γιατί δε θέλουν, αλλά γιατί δεν τους αφήνει το πτώμα που κουβαλούν στη ράχη τους. Γιατί δεν απλοποιείτε τα πράματα; Ίσως αν απαλλαγούμε απ΄το νεκρό βάρος να μπορέσουμε να προσφέρουμε κάτι στο σύνολο. Χρεοκοπημένοι είμαστε, όχι πεθαμένοι. Γιατί μας στερείτε το δικαίωμα της δεύτερης προσπάθειας; Εσείς αν δεν εκλεγείτε με την πρώτη, δε θα ξαναβάλετε υποψηφιότητα την επόμενη τετραετία; Αν δεν πάει καλά το εκλογικό σας ποσοστό, θα πάτε στη φυλακή;



Όλα αυτά βέβαια ισχύουν για μας τους μικρούς. Οι άλλοι οι μεγάλοι, οι φίλοι και σπόνσορες, όσες φορές χρεοκοπούν, άλλες τόσες επιδοτούνται. Κι αυτοί που πήραν τις επιδοτήσεις κι έφυγαν συνεχίζουν τη ζωή τους στη βίλλα τους στην Κούβα ή πάνε και ρίχνουν τη θαλαμηγό τους πάνω στις ξέρες του Αιγαίου. Εγώ ο εχθρός της έννομης τάξης πάω στη φυλακή, επειδή δεν είχα να πληρώσω για την ασφάλειά μου, για το γιατρό του παιδιού μου. Δικαιοσύνη Υπουργέ μου!



Αλλάξανε πολλοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης όλον αυτόν τον καιρό. Κανείς δεν είχε τα κότσια να πει: «αυτός ο νόμος που κλείνει σπίτια είναι άτιμος. Δεν τον εφαρμόζω». Και πώς να το κάνετε; Κάτι τέτοιοι νόμοι είναι που γεμίζουν τα δικαστήρια με κατηγορούμενους, που δίνουν δουλειά στους συναδέλφους σας δικηγόρους. Κι αυτής της κυρίας με την παλάντζα, που χετε πάνω απ΄τα κεφάλια σας, δεν της βάλατε το πανί για να μη βλέπει ποιόν δικάζει, το βάλατε για να μη βλέπει ο κόσμος πως της τα΄χετε βγάλει τα μάτια από τη ρίζα. Και μάλλον την κουφάνατε κι Ï! �λας. Αλλιώς, δεν μπορεί, κάτι θ΄άκουγε απ΄το κλάμα ενός ολόκληρου λαού.



Ερήμην με δικάσανε, Υπουργέ μου. Δεν με ειδοποιήσανε να πάω στο δικαστήριο. Ίσως για να μην ακούσουνε αυτά που σου γράφω σήμερα. Δεν είναι που δε με βρήκανε, ξέρανε που μένω όταν ήταν να μου κοινοποιήσουν την απόφαση. Αυτή είναι η δικαιοσύνη, αυτή η διαφάνεια κι αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα που υπηρετείτε. Με κοροϊδέψατε όταν μου μιλήσατε για αλλαγή, με εξαπατήσατε όταν μου υποσχεθήκατε επανίδρυση του κράτους. Τίποτα δεν αλλάξατε, τίποτα δεν επανιδρύσατε. Ψέματα μου είπατε. Εκτός τόπου και χρόνου είσαστε όλοι σας. Έχετε χάσει κάθε επαφή με! την πραγματικότητα και το λαό σας.



Μετατρέψατε το κοινοβούλιο σε μια εισπρακτική Α.Ε. που το μόνο που κάνει είναι να ψάχνει τρόπους και να ψηφίζει νόμους για να πάρει όσο γίνεται περισσότερα χρήματα απ΄τον πολίτη. Οι πολίτες σας αποκαλούν κλέφτες εκεί έξω αλλά μάλλον δεν το ακούτε ή αν το ακούτε δεν φαίνεται να σας απασχολεί. Οι πολίτες δε νοιάζονται αν τα χρήματα που πήρατε ήταν μίζα ή προεκλογική χορηγία. Πως θα διαπραγματευτεί μετεκλογικά ο Υπουργός με τον επιχειρηματία που του ΄δωσε χρήματα προεκλογικά για να γίνει Υπουργός; Ίσως στη δικαιοσύνη να περνούν τέτοια τερÏ! �ίπια και η διαφορετική ονοματοδότηση του «δώρου» να αθωώνει. Η κοινή γνώμη όμως δεν γελιέται πια. Για τον απλό πολίτη τα πράματα είναι απλά: ή πήρες χρήματα ή δεν πήρες.



Ο κόσμος εδώ έξω έχει σχεδόν πειστεί ότι η μεγαλύτερη περιπέτεια της δημοκρατίας στην Ελλάδα δεν ήταν η χούντα αλλά η μεταπολίτευση. Το δίλλημα πλέον δεν είναι αν θα κυβερνήσει το ένα κόμμα ή το άλλο αλλά αν αυτός που θα μας απαλλάξει από σας θα είναι λοχίας, λόγιος ή επιχειρηματίας. Κι αυτό είναι ντροπή για κάθε δημοκράτη και για κάθε Έλληνα. Ξεφτιλίσατε τη δημοκρατία μέσα στο ναό της, το κοινοβούλιο. Ποιος μπορεί να μου εξηγήσει πως γίνεται σ΄ένα κοινοβούλιο που θέλει να λέγεται δημοκρατικό, να υπάρχουν κομματικές γραμμές; Γιατί ο δημοκ! ρατικά εκλεγμένος βουλευτής πρέπει να ψηφίσει ενάντια στη θέληση των ψηφοφόρων του και της περιοχής που τον εξέλεξε για να προασπίσει τα συμφέροντά της και γιατί αν δεν το κάνει ο αρχηγός τον διώχνει από το κόμμα; Δεν αντιπροσωπεύει εμένα εκεί; Για να στηρίζει τον αρχηγό του τον έστειλα;



Είναι δημοκρατικό να διορίζει ο αρχηγός υπουργούς που δεν έχουν εκλεγεί απ΄το λαό; Αν είναι τι τους θέλουμε τους βουλευτές; Μόνο για να τους πληρώνουμε; Ας ψηφίζουμε έναν αρχηγό, να διαλέγει ποιους θέλει για υπουργούς, να κάνει τα κουμάντα του όπως καταλαβαίνει. Βλέπετε; Μόνοι σας απαξιωθήκατε. Εσείς κάνατε τον κόσμο να πιστέψει πως δεν σας χρειαζόμαστε, πως ο βουλευτής το μόνο που κάνει είναι θεατρινίστικα ξεσπάσματα, άσκοποι λόγοι γεμάτοι βερμπαλισμούς και επίδειξη ρητορικής δεινότητας και στο πηλίκον ουδέν!



Γιατί η υπουργός παιδείας στέλνει το παιδί της σ ένα σχολειό (ΙΒ θαρρώ το λένε) από το οποίο δεν μπορεί να μπεί παρά μόνο σε πανεπιστήμια του εξωτερικού; Δεν της κάνουν τα Ελληνικά; Υπουργός παιδείας είναι, ας τα κάνει καλύτερα. Εμένα όταν οι κόρες μου παίρνανε το πτυχίο τους από τα ΙΕΚ καμάρωνα Και συγχρόνως έκλαιγα που δεν είχα τα λεφτά να τις στείλω κάπου ψηλότερα.



Έτσι όπως κλαίω και σήμερα, στη σκέψη πως το 3,5 χρονών παληκαράκι μου (ένα δώρο που μου΄στειλε ο Θεός στα 47 μου, τότε, να γλυκάνει τη δυστυχία μου, να διώξει απ΄το χέρι μου το όπλο που μέρα με τη μέρα ζύγωνα πιο κοντά στο κεφάλι μου, να μου ξαναδώσει δύναμη και θέληση για ζωή) που είναι κολλημένο πάνω μου σα βδέλλα, θα πρέπει να ζήσει μακρυά μου όσο καιρό θα είμαι κρατούμενος. Για μένα, βλέπετε, δεν είναι τίτλος τιμής να μεγαλώνει το παιδί μου χωρίς πατέρα.

Σήμερα θα τις έστελνα κι εγώ έξω γιατί θα θεωρούσα ντροπή να μάθουν τα παιδιά μου γράμματα στο εκπαιδευτικό σύστημα που έδιωξε τη Χαρά Νικοπούλου απ΄το Μεγάλο Δέρειο.



Αυτά κι άλλα πολλά τέτοια κουβεντιάζει ο λαός σας σήμερα, Υπουργέ μου. Αυτά ρωτάει κι απαντήσεις δεν παίρνει. Δεν ήταν αναρχικοί, ούτε αντιεξουσιαστές που φωνάζανε τις προάλλες να καεί η βουλή. Άνθρωποι σαν εμένα ήτανε και σαν το συχωρεμένο τον πατέρα μου. Άνθρωποι που πιθανόν να μην έχουν ξαναπάει σε συλλαλητήριο ποτέ τους. Και το «να καεί» δεν ήταν μίσος ούτε κακία. Η τελευταία, η απελπισμένη λύση είναι. Όταν δεν αποδίδει κανένα άλλο μέσο, βάζεις φωτιά στο χωράφι για να ξεφορτωθείς τα ζιζάνια. Αυτό σας φώναξε ο κόσμος. Μα ούτε κι αυτό τ΄ακ! ούσατε. Τίποτα δεν ακούτε πια.



Αμπαρωμένοι σ΄ένα δικό σας κόσμο, πολύ μακριά απ΄το δικό μου κι ακόμη μακρύτερα απ΄τον πραγματικό, θωρακισμένοι, κυκλωμένοι από σωματοφύλακες μη σας πειράξει κανείς, από μυαλοφύλακες μη τυχόν κι αλλάξει η σκέψη σας, από ψυχοφύλακες, μήπως αγγίξει κανείς την ψυχή σας και ξεφύγει κάποιο ίχνος ανθρωπιάς, από διορισμένους κόλακες που σας γλύφουν λέγοντας πως ότι κάνετε είναι σωστό και φροντίζουν να μη δείτε ποτέ την πραγματικότητα, απόμακροι κι απρόσιτοι, άτολμοι και άβουλοι εκτελεστές των εντολών που σας δίνουν ξένοι, πειθήνια όργανα μιÎ! �ς θολής παγκόσμιας διακυβέρνησης, στην οποία κάποιοι λίγοι από σας θα είναι κάτι λίγο κι υπόλοιποι, μαζί με μας, απολύτως τίποτα.



Τέλειωσε η εποχή σας κύριε. Μόνοι σας την τελειώσατε. Δεν θα΄χει πιά λαοθάλασσες στις συγκεντρώσεις σας. Ούτε οι «βολεμένοι» θα΄ρχονται πια από φόβο μη τους πάρει κι αυτούς η μπάλα. Ήδη άρχισαν να σας «κράζουν» στο δρόμο. Ο λαός ψάχνει να βρει αλλού τη σωτηρία. Δεν πιστεύουμε πως θα δώσουν τη λύση οι ξενόφερτοι σωτήρες, όσα δανεικά κι αν φέρουν, ούτε οι ξενοσπουδαγμένοι μας πολιτικοί που τά ΄μαθαν όλα εκεί έξω, εκτός απ΄το πώς σκέφτεται και αντιδρά ο λαός που ήρθανε να κυβερνήσουν. Ούτε και στους παλιότερους έχουμε εμπιστοσύνη. Επί 36 χρόνιÎ! ± οι ίδιοι άνθρωποι μας πήγαν απ΄το κακό στο χειρότερο, εξαφάνισαν τον όποιο πλούτο παρήγαγε η χώρα. Τι άλλαξε σήμερα και θα μας πάνε στο καλύτερο;



Και ούτε το: «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» περνάει πιά. Αν υπάρχουν καλοί και κακοί στο κοινοβούλιο, τότε τα πράματα είναι απλά. Αν οι καλοί είστε περισσότεροι διώξτε τους κακούς. Αν πάλι είναι οι κακοί περισσότεροι ας σηκωθούν να φύγουν οι καλοί, να ξέρουμε τι μας γίνεται. Μα ούτε το ΄να θα γίνει ούτε τ΄άλλο. Η καρέκλα έχει κόλλα, έτσι δεν είναι; Ή μήπως είναι μέλι;

Έτσι είναι και το ξέρω, κύριε. Και, αντίθετα από σας, τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει. Την ερχόμενη βδομάδα θα πάω στον κ. εισαγγελέα της Κομοτηνής για να εκτελέσει την ποινή που μου επέβαλε. Με το κεφάλι ψηλά θα πάω, να πληρώσω για τα λάθη μου, το μεγαλύτερο απ΄τα οποία είναι που πίστεψα σε σας και το νόμο σας και σας άφησα να με ξεγελάσετε τόσες φορές.



Κι αφού ξεχρεώσω ότι χρωστώ στην πολιτεία σας, θα περάσω στην απέναντι πλευρά του ποταμιού, να ζητήσω απ΄τους γειτόνους να με αφήσουν να στήσω εκεί το καλύβι μου. Είναι φιλόξενοι άνθρωποι, δε φαντάζομαι να μου αρνηθούν. Από κει και πέρα, όταν η χώρα που ζώ με πληγώνει, θα πονάει λιγότερο γιατί δεν θα είναι η πατρίδα μου. Δεν φεύγω χωρίς να πληρώσω το λογαριασμό, δεν με λένε Χριστοφοράκο και θέλω τα παιδιά μου να συνεχίσουν να φέρουν το όνομά μου με περηφάνια.

Θα φύγω για να ζήσει ο γιός μου μακριά από σας, μη μάθει πως φερθήκατε στον πατέρα του και γίνει αντιεξουσιαστής για να σας χτυπήσει. Γιατί εξουσία εξασκείτε όχι διακυβέρνηση. Γιατί εξουσιάζετε, δεν διοικείτε. Γιατί η εξουσία είναι βία και βία θα φέρει.

Δεν έγραψα για να ζητήσω χάρη, δε σας την κάνω τέτοια χάρη. Δε θέλω κάποιο ρουσφέτι, θέλησα να μιλήσω στον υπουργό της δικαιοσύνης, για τις αδικίες που, χρόνια τώρα, βασανίζουν τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Δεν έγραψα την ιστορία της ζωής μου, την ιστορία του Θρακιώτη μικρομεσαίου της γενιάς μου σας αφηγήθηκα και την ιστορία του πολιτικού της γενιάς σας έτσι όπως την είδαμε εμείς.Θέλησα να μοιραστώ την πίκρα μου με τον Υπουργό, γιατί είμαι σίγουρος πια πως τα βογγητά του λαού δεν φτάνουν στα υπουργεία και αυτό είναι αδικία κύριε Υπου! ργέ της δικαιοσύνης.


Γιώργος Κ. Α.