Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

«Λεφτά υπάρχουν» για... το ΝΑΤΟ!


Στις αρχές του μήνα, ανακοινώθηκαν στις Βρυξέλλες τα στοιχεία του ΝΑΤΟ σχετικά με το αν και κατά πόσον ανταποκρίνονται τα μέλη της Συμμαχίας στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει, όσον αφορά το σκέλος των αμυντικών τους δαπανών.
Ως άνθρωποι και ως πατριώτες βρισκόμαστε, λοιπόν, στην εξαιρετικά «περήφανη» (και «πατριωτική») θέση να σας το αναγγείλουμε:
Η Ελλάδα διέπρεψε!
*
Η χώρα που Περικλέους, του Λεωνίδα (του Σπαρτιάτη) και του Παπανδρέου (του... σοσιαλιστή), η χώρα που τελεί υπό την «τεχνική βοήθεια» του ΔΝΤ και χορεύει υπό την (καλλιτεχνική) μπαγκέτα της ΕΕ, η χώρα που κόβει μισθούς από τους εργάτες, που περικόπτει συντάξεις από τους συνταξιούχους και αποκόπτει αποζημιώσεις από τους απολυμένους,
η χώρα των πρωτομινίστρων Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδου κατέκτησε (με το σπαθί της) το «αργυρούν μετάλλιον», ήγουν την αξιοθαύμαστη και περίλαμπρη δεύτερη θέση - επί συνόλου 28 μελών του ΝΑΤΟικού συναπαντήματος!
*
Με άλλους λόγους, η Ελλάς εντός του 2009, κατόρθωσε (ήταν η μία από τις μόλις 5 χώρες που το πέτυχαν) και ξόδεψε ποσό πάνω από το 2% του ΑΕΠ της για ΝΑΤΟικές δαπάνες, ποσοστό το οποίο έχει τεθεί ως κατώτατο όριο στο πλαίσιο της Συμμαχίας.
Για την ακρίβεια, η Ελλάδα συνέτριψε το όριο του 2% και εκτίναξε τις ΝΑΤΟικές στρατιωτικές της δαπάνες στο ποσοστό του 3,4% του ΑΕΠ, δηλαδή διέθεσε υπέρ ΝΑΤΟ ποσό, το οποίο ανέρχεται στα 7 δισ. ευρώ!
Με λίγη ακόμα προσπάθεια θα μπορούσαμε, μάλιστα, να ξεπεράσουμε ακόμα και τις ΗΠΑ σε ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, οι οποίες πήραν βραχεία κεφαλή έναντι της Ελλάδος, και πρόσφεραν στο έτσι κι αλλιώς δικό τους ΝΑΤΟικό «μαγαζί», ποσό που αντιστοιχεί στο 4% του αμερικανικού ΑΕΠ (παρεμπιπτόντως: «ευχαριστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες»...).
*
Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους του «πατριωτισμού» του ΠΑΣΟΚ, καθώς και του αντιστοίχου της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., υπενθυμίζουμε ότι τα χρήματα αυτά, τα 7 δισ. ευρώ δηλαδή, αν δεν είχαν διατεθεί για τους παγκόσμιους δολοφόνους, αλλά για τις ανάγκες του ελληνικού λαού, τότε όχι μόνο δε θα χρειαζόταν να επιβληθούν στο λαό τα μέτρα του περασμένου Μάρτη (αύξηση ΦΠΑ, αύξηση φόρων στη βενζίνη, κατάργηση δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας σε μισθωτούς και συνταξιούχους, κατάργηση επιδόματος αλληλεγγύης κ.λπ.),
αλλά θα υπήρχε και περίσσευμα για τα δημόσια ταμεία, ύψους 1,2 δισ. ευρώ!
*
Ενα επιπλέον στοιχείο που συνηγορεί υπέρ του «πατριωτισμού» των κυβερνώντων είναι και τούτο:
Οπως παραδέχονται (και καταγράφεται στην αναλογιστική μελέτη με την οποία συνοδεύουν το αντιασφαλιστικό τους τερατούργημα),
το ποσό το οποίο κλέβουν από τα Ασφαλιστικά Ταμεία μέσω των ρυθμίσεων που προωθούν, ανέρχεται για το 2010 στο 0,1% του ΑΕΠ, ήτοι 240 εκατομμύρια ευρώ.
Και πού πάνε αυτά τα εκατομμύρια που βουτάνε από τους ασφαλισμένους; Πριν όποιας άλλης απάντησης, για τον καλύτερο προσδιορισμό των κλεπταποδόχων, ας έχουμε υπόψη και τούτο:
Οπως έχει παραδεχτεί το υπουργείο Αμυνας, το ετήσιο κόστος που συνεπάγεται για την Ελλάδα η αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων για να υπηρετούν το ΝΑΤΟ σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Κοσσυφοπέδιο, Λίβανο κ.λπ., ανέρχεται ετησίως στα 300 εκατομμύρια ευρώ...

πηγή   http://macedonia-greece.blogspot.com/

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Σέχτα ψυχοπαθών ηλίθιων

 

Όσον αφορά στους λόγους για τους οποίους επέλεξαν να χτυπήσουν τον Σ.Γκιόλια γίνεται αναφορά σε υποθέσεις ντόπινγκ και το θέμα του Βατοπεδίου, καθώς και τη χρήση του blog ως μέσου εκβιασμού.
Άντε ρε σκατοκουβάδες ανισόρροποι.....  Ποια προκήρυξη και μαλακίες... Σαν ένα καλά μονταρισμένο παιχνιδάκι όλη η ιστορία πληρωμένοι φονιάδες. Ποιο ηλίθιους λόγους δεν θα μπορούσατε να βρείτε. Εδώ άλλοι και άλλοι  έχουν κατακλέψει ρημάξει κάψει, έχουν ξεπουλήσει τα πάντα και σεις μιλάτε για ψύλλους στ' άχυρα. Εάν είναι δυνατόν. Η εμείς είμαστε τόσο χαζοί να πιστέψουμε τους λόγους σας, η εσείς είστε απλά ψυχοπαθή αγαμητα πιτσιρίκια και μάλιστα πλουσίων οικογενειών. Σέχτα επαναστατών !!!!  Σέχτα του κώλου......Πληρωμένοι δολοφόνοι.... Τώρα όπως θα έχετε καταλάβει κάποιοι κοιμούνται ήσυχοι. Δεν υπάρχει ΤΡΩΚΤΙΚΌ όσο και κατινίστικο να ήταν να βγάζει ορισμένες αλήθειες στη φόρα. Είχαν πλέον φθάσει να το διαβάζουν υπουργοί, βουλευτές, επιχειρήσεις, και οι απαντήσεις ήταν σχεδόν άμεσες.  Είχε πλέον αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο για τα λαμόγια και φροντίσατε να σταματήσει αυτή η ελεύθερη διακίνηση παραπόνων, φροντίσατε να σταματήσετε αυτό το σχεδόν λαϊκό δικαστήριο. Και αυτή είναι η μόνη αλήθεια.  
Καληνύχτα Ελλάδα.....

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Αυτός μας το έλεγε. Εμείς δεν το καταλάβαμε.....

Αντε γειά μας

απλά τέλειο... σε κανα χρόνο ...
πηγή  .....   http://greki-gr.blogspot.com/

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Don't cry for me Argentina

Το ΔΝΤ και πως να το …τσακίσουμε.

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Μαρτίου 26, 2010

- Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δε γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μ’ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία “αδέσποτη” αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή (!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας για το σπίτι του.
-Νεαρέ μου, όταν δεις μάνα να εκλιπαρεί να κόψουν κομμάτι από το κρέας της για να φάει το παιδί της, ίσως καταλάβεις αυτό που πάνε να σας κάνουν… Ντρέπομαι για τον εαυτό μου γιατί ήμουν ένα κομμάτι αυτών των αδίστακτων ανθρώπων. Ο Θεός να σας βοηθήσει, να μην πέσετε στα νύχια τους.
Τώρα λοιπόν που πέσαμε στα …νύχια τους, καιρός να ετοιμάσουμε την αντίδραση μας. Η αντίδραση περνάει από τη γνώση και τις μεθόδους του “αντιπάλου”. Το ιστορικό της Αργεντινής δείχνει τον δρόμο, αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Εν συντομία είναι οι ακόλουθες:
  • Το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα ΔΕΝ θα είναι οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Θα είναι η εκποίηση των Εθνικών πόρων (Γη & παράγωγα) υπό τη Δαμόκλειο σπάθη αυτών των απολύσεων. Γεγονός που το έχουμε αναλύσει εδώ και πολλούς μήνες στα ακόλουθα άρθρα: Η αυτονόμηση της Θράκης, ανάχωμα στους Ρωσικούς αγωγούς
  • Και εδώ, σχετικά με τις προθέσεις του ΓΑΠ που ήταν ξεκάθαρες πολύ πριν τις εκλογές: Όλο το σχέδιο δράσης του ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινές και εφαρμόσιμο.
  • Το κλειδί βρίσκεται στη Λαϊκή αντίσταση, όπως ακριβώς έγινε και στην Αργεντινή. Το άσχημο στην Ελλάδα είναι ότι δεν θα χρειαστεί η έλευση του “Κόνδορα” των παρακρατικών δηλαδή που επενέβησαν στην Αργεντινή ερχόμενοι κυρίως από την Παραγουάη για να προβοκάρουν και να τρομοκρατήσουν τον λαό. Υπάρχει ήδη άφθονο “έμψυχο δυναμικό” παρακρατικών στην Ελλάδα καθώς και 3,000 ορφανά όπλα για αυτή τη δουλειά. Αυτό, με απλά λόγια σημαίνει αυξημένη βία και ανάγκη αυτοοργάνωσης των πολιτών. Η αστυνομία τρομοκρατημένη, απλά θα ακολουθεί “εντολές”.
  • Η μεγάλη ανατροπή στην Αργεντινή έγινε όταν ο λαός πέταξε τα κομματικά λάβαρα και βγήκε στους δρόμους μαζικά με Αργεντίνικες σημαίες. Τότε ξαφνικά οι ανταποκρίσεις των διεθνών ΜΜ”Ε” σταμάτησαν και επικράτησε η σιωπή. Μέχρι πριν, έδειχναν διαδηλωτές με κόκκινα σημαιάκια και απαξιωτικά έλεγαν “κάποιοι κομμουνιστές και συνδικάτα διαφωνούν με τα μέτρα”.  Όσο πιο γρήγορα πετάξουμε τα κομματικά και συνδικαλιστικά λάβαρα, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η λύση (έστω και με ελικόπτερα).
  • Το καλό στην περίπτωση μας είναι ότι τα ΜΜ”Ε” έχουν ήδη απαξιωθεί στις συνειδήσεις του λαού και το διαδίκτυο καλπάζει. Διαβάστε στην συνέχεια πως πριν από την έλευση του ΔΝΤ σε κάθε χώρα, επικρατεί μία πρωτοφανής σύμπνοια μεταξύ των βαρώνων των ΜΜ”Ε” που χαρακτηρίζουν την έλευση του ΔΝΤ ως “χρήσιμη”. Σας θυμίζει κάτι στην Ελλάδα; Έρχεται η μεγάλη συναίνεση των “Βαρώνων” του Τύπου…
  • Η πιο εύκολη και αναίμακτη πράξη αντίστασης είναι η κατά το δυνατόν στήριξη της ντόπιας οικονομίας, με απόρριψη όλων των προϊόντων εισαγωγής σε κάθε επίπεδο. Επίσης η απόρριψη της εμπλοκής κάθε τραπεζικής διαμεσολάβησης στις συναλλαγές. Θυμηθείτε το “πονηρό” μέτρο του Παπακωνσταντίνου για τις συναλλαγές άνω των 1,500 Ευρώ! Με απλά λόγια, το να αγοράζεις από την λαϊκή και όχι από το super market είναι από μόνο του μία πράξη αντίστασης. Πάντα εννοείται από τους παραγωγούς.
  • Τέλος, για την αποτίμηση, μην ξεχνάτε την ενότητα HORCA για τους διακριτούς ρόλους φίλων και εχθρών.
  • Το “Γιατί” έγιναν όλα αυτά, θα μας απασχολήσει σε επόμενο άρθρο αν και πιστεύουμε ότι η πρώτη παράγραφος το καλύπτει, όπως και η δημιουργία “Δούρειου Ίππου” για την απαξίωση της ΕΕ.
Πάμε τώρα για την παρουσίαση των “νέων μας φίλων” και των μεθόδων τους:

Το φιάσκο του ΔΝΤ. Κατάρρευση Εθνικών οικονομιών και …δημόσιες σχέσεις με τα ΜΜΕ υπό το βλέμμα των ΗΠΑ.

http://www.cepr.net/images/events/2007_04_12_argentina/weisbrot.jpgΈνα αποκαλυπτικό άρθρο για την τακτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τις σχέσεις με τα ΜΜ”Ε” και την εποπτεία των ΗΠΑ. Με απλά λόγια, δείτε την ιστορία να επαναλαμβάνεται στην Ελλάδα σε ένα άρθρο γραμμένο από τον Δόκτωρα Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά μαζί με τον δικό μας “Trader”. Η μετάφραση από τον Α.Π.
Θα κάνουμε μόνο ένα σχόλιο. Μία εικόνα που “ξέφυγε” προς τα έξω. Μία “αδέσποτη” αγελάδα και το πλήθος να ορμά πάνω της και να την κομματιάζει για να εξασφαλίσει λίγο κρέας. Που; Στην ονειρεμένη Αργεντινή που ήταν ένας επίγειος παράδεισος για όσους την είχαν γνωρίσει πριν την “σωτήρια επέμβαση”

Προλογίζει και σχολιάζει (με κόκκινο τα σχόλια) ο Trader.
Το άρθρο αυτό γράφτηκε από έναν πολύ καλό φίλο με τον οποίο ζήσαμε μαζί την “κόλαση” στην Αργεντινή. Αυτή η καταστροφή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που ζήσαμε, μας στοιχειώνει μέχρι σήμερα. Εύχομαι ολόψυχα να κάνω λάθος και η Ελλάδα να μη ζήσει την κόλαση που ζήσαμε εκεί.
Πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέστρεψε την Αργεντινή
Καθώς η κυβέρνηση της Αργεντινής παραιτείτο αντιμέτωπη με μία πραγματική, γενικευμένη  εξέγερση και διαδηλώσεις από κάθε τομέα της κοινωνίας, ένας δημοσιογράφος του BBC με ρώτησε εάν αυτή η οικονομική και πολιτική διάλυση θα άλλαζε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ήθελα να του απαντήσω ΝΑΙ, μα του είπα αυτό: «Θα εξαρτηθεί απόλυτα από τον τρόπο με τον οποίο θα μεταδώσουν τα γεγονότα αυτά  τα ΜΜΕ»!
Μέχρι τώρα φαίνεται ότι το ΔΝΤ ξεπερνά τέτοιους σκοπέλους. Τόσο το ΔΝΤ αλλά και η παγκόσμια τράπεζα – τα δύο ισχυρότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως – πήραν ένα μεγάλο μάθημα από την τρικυμία που πέρασαν με την αρνητική διαφήμιση κατά τη διάρκεια της Ασιατικής κρίσης λίγα χρόνια πριν. Έτσι, έγιναν πρωτομάστορες στην τέχνη της διαστρέβλωσης των γεγονότων μέσω των ΜΜΕ.
Η κατάρρευση της Αργεντινής έχει τα αποτυπώματα του ΔΝΤ σε όλο το εύρος της. Ο πρώτος και συντριπτικά σημαντικός λόγος των προβλημάτων της χώρας ήταν η κυβερνητική απόφαση να διατηρήσει μία κλειδωμένη ισοτιμία του πέσο με το δολάριο Αμερικής. Στα επόμενα χρόνια, το δολάριο κάλπασε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει και το πέσο την υπερτίμηση. (Εδώ βλέπετε ακριβώς τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Σημίτη με τους επαχθείς όρους εισόδου στην ζώνη του Ευρώ. Το γιατί θα το δείτε αμέσως μετά)
Σε αντίθεση με την εντύπωση του κόσμου (αποτέλεσμα εσκεμμένης παραπληροφόρησης βέβαια), το «ισχυρό νόμισμα» δεν δημιουργεί οικονομικά εύρωστο οργανισμό. (Στην περίπτωση μας, το “ισχυρό νόμισμα” κατέστρεψε την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, τον Τουρισμό καθιστώντας τον πολύ ακριβότερο της γειτονικής Τουρκίας, της Αδριατικής, της Βουλγαρίας κλπ)
Ένα υπερτιμημένο νόμισμα κάνει τις εξαγωγές μίας χώρας πολύ ακριβές και τις εισαγωγές της εικονικά φτηνές. Κοιτάξτε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το «Ισχυρό» μας δολάριο μας οδήγησε στο ιστορικό ρεκόρ των 400 δις δολαρίων αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο.
Αλλά γίνεται ακόμα πιο καταστροφικό για μία χώρα (όπως η Αργεντινή) όταν καταδικάζει τον εαυτό της σε μία κλειδωμένη ισοτιμία (Το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα).
Για να διατηρήσει ένα υπερτιμημένο νόμισμα, μία χώρα χρειάζεται μεγάλα αποθεματικά σε δολάρια: Η χώρα πρέπει να εγγυάται ότι οποιοσδήποτε που θέλει να ανταλλάξει ένα πέσο με ένα δολάριο θα είναι σε θέση να το κάνει. Εδώ ήταν και ο κομβικός ρόλος του ΔΝΤ: Οδήγησε την Αργεντινή στον δανεισμό κολοσσιαίων ποσών για αυτή την «εγγύηση». (εμείς αντίστοιχα θα χρειαζόμασταν αποθεματικά σε Ευρώ. Έχουμε ή Έχουμε ήδη χρεοκοπήσει και δεν το γνωρίζουμε…;)
Εάν αυτό δεν αρκούσε, το ΔΝΤ έθετε έναν όρο για τον δανεισμό στην κυβέρνηση. Την δημιουργία ενός «προγράμματος σταθερότητας» που θα οδηγούσε σε μηδενικό έλλειμμα. Δεν είναι όμως ούτε απαραίτητο, ούτε επιθυμητό για μία κυβέρνηση να ακροβατεί σε έναν προϋπολογισμό σε περίοδο μάλιστα ύφεσης, όταν τα έσοδα από φόρους μειώνονται ενώ οι κοινωνικές δαπάνες αυξάνονται. (Όπως ακριβώς γίνεται τώρα στην Ελλάδα με το περιβόητο πρόγραμμα σταθερότητας για να μειωθεί το έλλειμμα).
Ο στόχος μείωσης του ελλείμματος, η εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας δηλαδή, μπορεί να μην τεκμηριώνεται με οικονομικούς όρους, αλλά έχει μεγάλη αξία στην δημιουργία εντυπώσεων. Εστιάζοντας στον τομέα των κρατικών δαπανών, το ΔΝΤ κατάφερε να «πείσει» την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ ότι όλα τα δεινά της Αργεντινής οφείλοντο στις «ασύστολες κρατικές δαπάνες». (δεν σας προξενεί εντύπωση ότι όλοι ξαφνικά ανακάλυψαν τον ζημιογόνο δημόσιο τομέα; Δεν σας προβληματίζει η κουστωδία των ελεεινών δημοσιογράφων που ξαφνικά χειροκροτούν τις προσπάθειες για συμμάζεμα των δαπανών του κράτους όταν προεκλογικά ξιφουλκούσαν εναντίον των θέσεων Καραμανλή;)
Το ΔΝΤ τώρα υποστηρίζει ότι ήταν ενάντια στο «κλείδωμα» της συναλλαγματικής ισοτιμίας Ευρώ – Δολαρίου που «επέφερε» αυτόν τον μαζικό δανεισμό! Οι ιθύνοντες του ΔΝΤ υποστηρίζουν ότι προέβησαν σε αυτές τις ενέργειες για να «ικανοποιήσουν» τις απαιτήσεις της τοπικής κυβέρνησης. (Να υποθέσουμε ότι και στην Ελλάδα θα είναι ενάντια στον δανεισμό; Αν ναι, γιατί έρχεται; Για άτοκη χρηματοδότηση;)
Είναι σαν κάποιοι να προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Αργεντινή υπαγόρευε στις ΗΠΑ πολιτική! Οπωσδήποτε αυτή η ιστορία δεν στέκει, αλλά για να το αποδείξεις (ποιος δηλαδή έδινε τις «εντολές» και έπαιρνε τις αποφάσεις) είναι σα να προσπαθείς να ακολουθήσεις την ροή ιεραρχίας της Αλ Κάιντα. Οι συνελεύσεις του ΔΝΤ, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες στους υπουργούς και όλες οι συζητήσεις ήταν μυστικές. (Σας θυμίζει κάτι αυτή η μυστικοπάθεια; To “Olympia” όμως είχε αποκαλύψει ότι οι σύμβουλοι του ΔΝΤ είχαν ήδη κληθεί. Ο Γ. Παπανδρέου τότε το διέψευδε, χθες όμως το παραδέχτηκε ευθαρσώς. Μετά τα προεκλογικά ψέμματα έχουμε και τα μετεκλογικά)
Υπάρχει όμως μία τάξη μεγέθους για σύγκριση αυτών των ¨δράσεων του ΔΝΤ. Το 1998, υποστήριξε υπερτιμημένα νομίσματα στην Ρωσία και την Βραζιλία δίνοντας κολοσσιαία δάνεια με τεράστια επιτόκια. Και στις δύο περιπτώσεις τα νομίσματα κατέρρευσαν, όμως οι χώρες ωφελήθηκαν από την υποτίμηση. Ο δείκτης ανάπτυξης της Ρωσίας το 2000 ήταν ο μεγαλύτερος τα τελευταία 20 χρόνια.




Και η Αργεντινή θα καταφέρει να συνέλθει, τώρα που υποτίμησε το νόμισμα της και «αθέτησε» την υποχρέωση αποπληρωμής του εξωτερικού της χρέους. Ο λαός της όμως πήρε ένα γερό μάθημα και πλέον θα απαιτεί πάντα κυβερνήσεις που θα έχουν την θέληση να συγκρουστούν με το ΔΝΤ και να εφαρμόσουν πολιτικές που θέτουν σε προτεραιότητα το Εθνικό συμφέρον. (Όπως φαίνεται στην εικόνα δίπλα, ο εξωτερικός δανεισμός της Ελλάδας δεν υπερβαίνει το 20% του συνολικού της χρέους! Οι μεγαλύτεροι πιστωτές του κράτους είναι οι Έλληνες πολίτες!) Σχετικά ΕΔΩ.
Η Ουάσινγκτον βέβαια είχε άλλη άποψη: «Είναι σημαντικό για την Αργεντινή να συνεχίσει να συνεργάζεται («work through» Η ακριβής έκφραση) με το ΔΝΤ για να εφαρμόζει «ορθές πολιτικές», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου  Ari Fleischer ακριβώς πριν την κατάρρευση! Για το ΔΝΤ βλέπετε, η λέξη αποτυχία δεν υπάρχει.
Δρ Weisbrot, Οικονομολόγος, Center for Economic & Policy Research στην Washington, D.C.
Σε λίγο, θα περιγράψουμε όλο το χρονικό της μεθοδευμένης ολίσθησης της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Βήμα προς βήμα, όπου θα δείτε και τους λόγους που τα ΜΜ”Ε” της διαπλοκής και όχι μόνο τάσσονται αναφανδόν υπέρ “των προσπαθειών”.

Καλωσήλθατε στην κόλαση του ΔΝΤ…


- Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δε γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μ’ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία “αδέσποτη” αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή (!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας για το σπίτι του.
-Νεαρέ μου, όταν δεις μάνα να εκλιπαρεί να κόψουν κομμάτι από το κρέας της για να φάει το παιδί της, ίσως καταλάβεις αυτό που πάνε να σας κάνουν… Ντρέπομαι για τον εαυτό μου γιατί ήμουν ένα κομμάτι αυτών των αδίστακτων ανθρώπων. Ο Θεός να σας βοηθήσει, να μην πέσετε στα νύχια τους.
http://www.thetraveltart.com/wp-content/uploads/2009/03/theives-1024x772.jpg
Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή ανθρωπιστή. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.
-Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας… Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη και άλλα drugs, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι… δεν είδα μάνες να πουλάνε τα παιδιά τους όπως γίνεται στο LA. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν. Όσα δεν πήραν οι τράπεζες, τα πήραν οι έμποροι… Ο κόσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του. Γι’ αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους…

-Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εύκολα σώπαιναν όλοι οι ενοχλητικοί. Όλα τα ΜΜ”Ε” διατυμπάνιζαν την ανάγκη της “βοήθειας”. Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ. Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει. Τι ειρωνεία και αυτή. Τους έπεισαν με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!
http://farm4.static.flickr.com/3087/2866455346_7d3b3c4ea8.jpg?v=0-Back Home, είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά.
Είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντίνοι μας θεωρούν σωτήρες… Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα. Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε.
Ακόμα και οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες… Τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστές ή αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν. Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν “θέλουμε τη χώρα μας πίσω”! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!
Οι τηλεοράσεις όπως μου έλεγαν, έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια. Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες… δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί.
Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.
Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν ούτε looters (πλιατσικολόγοι). Ακόμα και μεσήλικες σίγουρα πολλοί είχαν οικογένειες… μου έκανε εντύπωση. Έβγαιναν και συγκρούονταν με ότι έβρισκαν. Ξύλα, πέτρες. Από την άλλη η αστυνομία ήταν πάνοπλη, με αντλίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα. Ήταν αδύνατον να τους συγκρατήσουν. Είχες να κάνεις με ανθρώπους που τους πήρες το σπίτι τους και το χαμόγελο τους.
-Όχι, ούτε μια στιγμή δεν τους χαρακτήρισα “τρομοκράτες”. Θα ήταν άδικο. Φαντάσου να υπηρετείς το Law and Order και να μη μπορείς να κρύψεις την συμπάθεια σου για αυτούς που ίσως από τις τηλεοράσεις θα τους χαρακτήριζες αλλιώς. Ήθελαν τη χώρα τους πίσω. Έβγαιναν με Αργεντίνικες σημαίες και απαιτούσαν να φύγουμε…
Αυτές οι γυναίκες όμως… Ποτέ δεν θα ξεχάσω. Αυτό θα με στοιχειώνει πάντα… Οι γυναίκες με τα παιδιά στα χέρια…
Ο ρόλος που έπαιξαν όμως αυτές οι γυναίκες… Ποιός να το περίμενε. Προστάτεψαν τα παιδιά τους και τη χώρα τους. Αν μπορούμε να πούμε ότι έγινε επανάσταση στην Αργεντινή, τότε ήταν η μόνη γυναικεία επανάσταση στους αιώνες.

Η κόλαση του ΔΝΤ #2. Οι μεθοδεύσεις, η λαϊκή αντίδραση, η γυναίκα που έσωσε την πατρίδα.

...το ξέσπασμα της κρίσης και η λύση που ήλθε από τον ίδιο τον λαό.
- Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δε γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μ’ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία “αδέσποτη” αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή (!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας για το σπίτι του.
-Νεαρέ μου, όταν δεις μάνα να εκλιπαρεί να κόψουν κομμάτι από το κρέας της για να φάει το παιδί της, ίσως καταλάβεις αυτό που πάνε να σας κάνουν… Ντρέπομαι για τον εαυτό μου γιατί ήμουν ένα κομμάτι αυτών των αδίστακτων ανθρώπων. Ο Θεός να σας βοηθήσει, να μην πέσετε στα νύχια τους.
Αυτό ήταν το ξεκίνημα της συγκλονιστικής εξομολόγησης ενός ανθρώπου που έζησε από κοντά την κόλαση της Αργεντινής, όπως την είδαμε στο πρώτο μέρος του αφιερώματος μίας ιστορίας που θάφτηκε μέσα στη σιωπή των κύριων ΜΜ”Ε”.
Από την άλλη, τα ΜΜ”Ε” της Αργεντινής είχαν προετοιμάσει την έλευση του ΔΝΤ που το παρουσίαζαν ως… Μεσσία, “πιέζοντας” την κυβέρνηση να επισπεύσει τις ενέργειες, δημοσιεύοντας επίπλαστες σφυγμομετρήσεις “λαϊκής συναίνεσης” και διάθεσης για θυσίες. Διαβάστε την αποκαλυπτική συνέντευξη του Αμερικανου καθηγητή σχετικά με την προπαγανδιστική δράση των ΜΜ”Ε” υπέρ του ΔΝΤ.
Στο πρώτο μέρος είδαμε το ξέσπασμα. Τα μέτρα της κυβέρνησης με τις περιβόητες ενέργειες για μείωση του ελλείματος. Αυτή η μείωση του ελλείματος που πάλι είχε καλλιεργηθεί ως αυτοσκοπός και βασική προϋπόθεση για την βοήθεια του ΔΝΤ. Βλέπετε, το “swap” του ΔΝΤ είναι οι κρυφοί όροι που επιβάλλονται στην εκάστοτε Εθνική κυβέρνηση προκειμένου να ανοίξουν τις κάνουλες. Αυτοί οι όροι είναι σαφέστατοι και με απλά λόγια επικεντρώνονται στο ότι “Δεν θα γίνεται καμμία ενέργεια, καμμία δαπάνη, δεν θα λαμβάνεται καμμία απόφαση από την Εθνική κυβέρνηση που αφορά την Εθνική οικονομία εάν δεν υπάρχει η έγκριση του ΔΝΤ¨.
Δηλαδή, ο βασικός όρος “συνεργασίας” με την εκάστοτε κυβέρνηση είναι η Εκχώρηση μέρους της Εθνικής Κυριαρχίας. Για όσους ακόμη δεν το έχουν καταλάβει.
Το άλλο σημείο που καλλιεργείται έντεχνα ως αυτοσκοπός, είναι η εξυπηρέτηση μόνο των υποχρεώσεων προς τρίτες χώρες και όχι των εσωτερικών υποχρεώσεων του κράτους. Προηγούνται δηλαδή οι διεθνείς δανειστές που έχουν δανείσει με επαχθείς όρους έναντι των ντόπιων πιστωτών, ήτοι των πολιτών που καλούνται όχι μόνο να απεμπολήσουν τις απαιτήσεις τους αλλά να σηκώσουν και το βάρος της αποπληρωμής των διεθνών τοκογλύφων.
http://www.thetraveltart.com/wp-content/uploads/2009/03/theives-1024x772.jpg
Στην Ελλάδα για παράδειγμα, ό περιβόητος εξωτερικός δανεισμός (300 δις Ευρώ)που αναμασούν συνεχώς οι διάφοροι “αναλυτές”, είναι μόλις ένα μικρό μέρος επί του συνόλου των Τριών Τρις που οφείλει συνολικά το κράτος, με κύριους πιστωτές βέβαια, τους Έλληνες πολίτες. Πολιτες μάλιστα που τροφοδοτούν το σύστημα επί δεκαετίες με ελάχιστο κόστος. Αναλογιστείτε ότι το κράτος (και επαγωγικά οι τράπεζες) δανείστηκαν με επιτόκια που φτάνουν το 7%. Εσείς τι επιτόκιο παίρνετε για τις καταθέσεις σας; (Σε επόμενο άρθρο οι ραγδαίες εξελίξεις στις Ελληνικές τράπεζες).
Ας επιστρέψουμε λοιπόν στην Αργεντινή. Μετά την πρώτη ομοβροντία μέτρων, οι μορφές αντίδρασης εξακολουθούσαν να περνούν από τα κανάλια κομματικών μηχανισμών και ιδεολογικών μονοπωλίων. Οι εκδηλώσεις ήταν απόλυτα ελέγξιμες με περιορισμένη χρήση βίας αφού η πλειοψηφία των πολιτών δεν ήθελε να ταχθεί κάτω από καμια κομματική σημαία ή συνδικάτο (θυμηθείτε την σημερινή απεργία. 2 εκ απεργοί, μόνο 20,000 διαδηλωτές σε διασπασμένες εκδηλώσεις με τους παρακρατικούς μηχανισμούς των προβοκατόρων σε δράση. Τα ΜΜ”Ε” βεβαίως …απεργούσαν!).
Τότε άρχισε ο πραγματικός εφιάλτης. Στις 3 Δεκεμβρίου του 2001 η κυβέρνηση υπό την πίεση των διεθνών συμβούλων παίρνει την απόφαση να παγώσει τις καταθέσεις των πολιτών σε όλες τις τράπεζες. 70 δις Δολάρια αλλά και υπερδιπλάσιας αξίας κρατικά ομόλογα περιέρχονται στα χέρια της “ικανότατης και λαοπρόβλητης” κυβέρνησης. Είχε προηγηθεί βεβαίως κολοσσιαία εξαγωγή καταθέσεων από κάποιους που ως συνήθως γνώριζαν. Τα ΜΜ”Ε” απέκρυπταν ή δικαιολογούσαν αυτή την τεράστια εκροή προβάλλοντας την “πιθανότητα υψηλής φορολόγησης των καταθέσεων”.
Συντάξεις χάθηκαν. Τα κρατικά ομόλογα δεν είχαν πλέον κανένα αντίκρυσμα (για τους ντόπιους βέβαια). Ακόμα και ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα που είχαν μετατραπεί εξαναγκαστικά σε ομόλογα, εξανεμίστηκαν.
Είχαν προηγηθεί κάποιες αποσπασματικές παύσεις λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος είτε με “υποχρεωτικές αργίες” είτε με μακροχρόνιες απεργίες.
Οι παρακρατικοί Κόνδορες και η μεγάλη σφαγή.
http://colombiapassport.com/wp-content/uploads/2009/12/paramilitaries.jpgΗ εξουσία είχε υποτιμήσει την αγωνιστική διάθεση του λαού της Αργεντινής. Πίστευε ότι με όλες τις πιέσεις, την προπαγάνδα, τις ελεγχόμενες συγκεντρώσεις ότι θα μπορούσε να ελέγξει και αυτό το κύμα διαμαρτυρίας μπροστά στην “ληστεία του αιώνα” όπως χαρακτηρίστηκε από ανεξάρτητους διεθνείς αναλυτές.
Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Ο λαός άρχισε να βγαίνει μαζικά στους δρόμους. Σε κάθε γειτονιά, κάθε πόλη ή χωριό ανέμιζαν οι Αργεντίνικες σημαίες ενώ οι κομματικές εξαφανίζονταν. Κάθε μέρα, για πολλές ώρες, ο λαός ήταν στους δρόμους απαιτώντας την πτώση της κυβέρνησης και τον διωγμό των ξένων επιτηρητών του ΔΝΤ.
Η αστυνομία πλέον ήταν αδύνατον να ελέγξει τις αντιδράσεις. Οι ανταποκρίσεις των διεθνών ΜΜΕ διακόπηκαν αφού πλέον δεν υπήρχαν κομματικά σημαιάκια για να δείξουν ενώ κάθε επιχείρηση Αμερικανικών συμφερόντων έμπαινε στο στόχαστρο των διαδηλωτών. Εκεί μπήκαν στο παιχνίδι οι παρακρατικοί “Κόνδορες”. Οι Κόνδορες ήταν το δίκτυο της CIA σε όλη την Λατινική Αμερική που είχε στηθεί με το πρόσχημα του “Κομμουνιστικού κινδύνου” στον ψυχρό πόλεμο. Παραγουανοί κυρίως παρακρατικοί συντάχθηκαν με τον μηχανισμό της ΚΥΠ ώστε να αρχίσουν τα χειρουργικά χτυπήματα για να κάμψουν το φρόνημα των διαδηλωτών.
Ακολούθησαν χτυπήματα σε ανοιχτές συγκεντρώσεις (κλασσική ιμπεριαλιστική μέθοδος) ώστε να τρομοκρατήσουν τον λαό για να μην ενισχύει τις κινητοποιήσεις. Δεκάδες οι νεκροί, εκατοντάδες οι τραυματίες.
(για να γίνει το παράδειγμα πιο κατανοητό, σκεφθείτε την υποθετική περίπτωση να γινόντουσαν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα και η φιλοαμερικανική κυβέρνηση να επιστράτευε Ουτσεκάδες, που είναι εκπαιδευμένοι από την CIA, για να χτυπούν ανοιχτές συγκεντρώσεις με χειροβομβίδες και Καλάσνικοφ, ενώ την ίδια στιγμή η κρατική αστυνομία να συλλαμβάνει Έλληνες διαδηλωτές)
Τα χτυπήματα αυτά αντί να κάμψουν, ενίσχυσαν το φρόνημα των εξεγερμένων πατριωτών αφού μπορεί ο αγώνας για “θεσμικά και οικονομικά αιτήματα” με ιδεοληπτικούς μανδύες να μην αξίζει ανθρώπινες θυσίες, όμως η κινητοποίηση ήδη είχε λάβει διαστάσεις Εθνεγερσίας. Ο λαός πλέον κατέβαινε στους δρόμους για Εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο.
Το επιμύθιο της εξέγερσης θα το παραθέσουμε σε άλλο άρθρο, για να κλείσουμε το αφιέρωμα με το σημαντικότερο ίσως κομμάτι: Τον ρόλο της Γυναίκας και τις λύσεις που έδωσε. Ναι, η γυναίκα στην Αργεντινή καρπώνεται το μεγαλύτερο μέρος της επιβίωσης και εξόδου της χώρας από αυτόν τον εφιάλτη.
Η Γυναίκα που έσωσε την Αργεντινή – οι λύσεις.
Η Γυναίκα της Αργεντινής στάθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης και αντίστασης. Από τις μαχητικές πορείες, την επιβίωση των παιδιών, τη στήριξη των συζύγων. Πραγματικές ηρωΐδες που όμως έμελλε να καταλύσουν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις δημιουργώντας συνθήκες διαβίωσης με αυτοοργανωμένα συστήματα, μακρυά από την τραπεζική – χρηματοπιστωτική υποτέλεια.
ένα από τα χιλιάδες καταστήματα ανταλλαγής προϊόντων που οργάνωσαν οι γυναίκες της Αργεντινής
Η δράση των γυναικών ξεκίνησε από την περιφέρεια. Οι γυναίκες της υπαίθρου ένιωσαν πρώτες την κρίση όταν είδαν την παραγωγή τους να οδηγείται σε απαξίωση και τους άντρες τους να παραχωρούν τα πολύτιμα αγαθά για ευτελές αντίτιμο.
Οι γυναίκες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Με ένα αρχέγονο ένστικτο, επέβαλλαν παύση πώλησης της παραγωγής στους μεσάζοντες και άρχισαν να ιδρύουν καταστήματα αντιπραγμάτευσης. Μικρά κέντρα δηλαδή ανταλλαγής προϊόντων με μία υποδειγματική δομή αποτίμησης βάσει της προσφοράς και ζήτησης των αγαθών. Οι Γυναίκες της Αργεντινής δηλαδή, ανεξαρτητοποιήθηκαν από το χρήμα, πριν την μεγάλη ληστεία που γονάτισε κάθε δραστηριότητα.
Στην περίοδο της μεγάλης ληστείας λοιπόν, η μορφή αυτή επιβίωσης πήρε ραγδαίες διαστάσεις και αποτέλεσε την αιτία της επιτυχίας των κινητοποιήσεων. Πίσω από τις στάχτες των “μαχών”, οι γυναίκες κατάφεραν να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες της οικογενειακής διαβίωσης χωρίς την ανάγκη του χρήματος ή της επαιτείας των κουπονιών. Η “τροφοδοσία” των μαχητών είχε εξασφαλιστεί. Το ίδιο και το φρόνημα. Αντί για επαίτες, οι Αργεντίνοι έγιναν ελευθερωτές και οι ντόπιοι και ξένοι εκμεταλλευτές πήραν ένα γερό μάθημα, όταν αναγκαζόντουσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα με Αμερικανικά ελικόπτερα (σε επόμενο άρθρο).
Οι γυναίκες της Αργεντινής επέδειξαν οξυδέρκεια, αλληλεγγύη και ικανότητα αποτελεσματικής αυτοοργάνωσης. Έδειξαν τον δρόμο της επιβίωσης, προστάτευσαν τα παιδιά τους και απορρόφησαν μεγάλο μέρος από τους απελπισμένους των “πόλεων της μιζέριας” που είχαν δημιουργηθεί όπως είδαμε στο πρώτο μέρος του αφιερώματος. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η ανάκαμψη της Αργεντινής έγινε με τους όρους που έθεσαν αυτές οι πρωτεργάτριες του αγώνα σε τέτοιο σημείο, ώστε η εξέγερση της Αργεντινής να χαρακτηριστεί η πρώτη γυναικεία εξέγερση στη σύγχρονη ιστορία. Οι ενέργειες της νέας κυβέρνησης συνοπτικά:
Επιμύθιο
Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι οι εξελίξεις ήταν αδύνατον να ανατραπούν ακόμα και με έξωθεν στρατιωτική επέμβαση. Ο λαός είχε εκκαθαρίσει τους επίορκους από όλα τα δημόσια αξιώματα και η νέα κυβέρνηση μπορούσε να θέσει η ίδια τους όρους της. Ας τους διαβάσουμε γιατί αποτελούν ένα σημαντικό μάθημα για κάποιους ντόπιους που φλερτάρουν με …γουδιά.
  1. Η χώρα κύρηξε πτώχευση, σταματώντας κάθε πληρωμή σε διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
  2. Η ισοτιμία Πέσο – Δολαρίου “ξεκλειδώθηκε” και ακολούθησε υποτίμηση κατά 75%
  3. Η Αργεντινή είχε μάθει πλέον να είναι αυτάρκης. Η κοινωνία βάσισε την επιβίωση της στην ντόπια παραγωγή, το εκτεταμένο μποϋκοτάζ ξένων προϊόντων ήταν πλέον κρατική “εντολή”, το εμπορικό ισοζύγιο ανατράπηκε άρδην.
  4. Λόγω της υποτίμησης αλλά και της σκληρής δουλειάς του λαού, η παραγωγή της Αργεντινής έγινε ανταγωνιστικότερη φέροντας έναν ρυθμό ανάπτυξης στα πρότυπα της Ρωσίας του 2000.
  5. Τον ρόλο του Πούτιν στην Αργεντινή, ανέλαβε ο ίδιος ο λαός που αποκήρυξε μετά βδελυγμίας τις νουθεσίες του state department για συνέχιση της συνεργασίας με το ΔΝΤ έστω και με ειδικά προνόμια.
Δοκιμασμένες λύσεις, η νεκρανάσταση μίας χώρας από έναν λαό που δεν υπόκυψε στον τρόμο και τις απειλές. Μπορούμε.

Τα 7 βήματα που θα πρέπει να κάνουν οι αγρότες για τα φωτοβολταϊκά.

Η ενημέρωση είναι από το Agroschannel
Ανακοινώθηκε η εγκύκλιος απο τα Υπουργεία όσον αφορά τα ΄΄βήματα΄΄ που θα πρέπει να κάνουν οι αγρότες για μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας . Διαβάστε την εγκύκλιο :

Στο πλαίσιο της επίτευξης του στόχου της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες για την υποβολή νέων αιτήσεων από αγρότες για μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, εγκατεστημένης ισχύος έως 100kW. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που στηρίζει τα αγροτικά εισοδήματα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και περιφερειακή ανάπτυξη.

Η κατά προτεραιότητα υποβολή αιτημάτων από επαγγελματίες αγρότες, προβλέπεται από το ν.3851/2010, σύμφωνα με τον οποίο θα μπορούν να εγκαταστήσουν σε εκτάσεις ιδιοκτησίας τους μονάδες ΑΠΕ, όπως φωτοβολταϊκά συστήματα, ανεμογεννήτριες, βιομάζα, κ.ά. Τα βήματα που απαιτούνται είναι τα εξής:

Βήμα 1ο:
Υποβολή αιτήματος στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) για έκδοση προσωρινής (αφορά αποκλειστικά το έτος 2010) βεβαίωσης ότι ο αιτών είναι επαγγελματίας αγρότης, σύμφωνα με τη διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που προβλέπονται στην 249448 "Διαδικασίες ορισμού των επαγγελματιών αγροτών για την υποβολή αιτήσεων για επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)" (ΦΕΚ Β΄ 1049) απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Βήμα 2ο:
Υποβολή αιτήματος στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας (ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.) για τη χορήγηση βεβαίωσης απαλλαγής ή όχι από Ε.Π.Ο. με απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1.Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντα και του μελετητή, για την απαλλαγή από την υποχρέωση έκδοσης απόφασης Ε.Π.Ο., σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 13 του άρθρου 8 του ν.3468/2006, όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 2 του άρθρου 3 του ν.3851/2010. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι, το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης δεν είναι αληθές, πέραν των προβλεπόμενων συνεπειών εκ του λόγου αυτού, επιβάλλονται και οι προβλεπόμενες από το άρθρο 22 του ν.3468/2006 κυρώσεις, καθώς και άλλες τυχόν προβλεπόμενες κυρώσεις στις σχετικές κείμενες διατάξεις. 2.Τεχνική περιγραφή της εγκατάστασης.
3.Απόσπασμα Πινακίδας Γ.Υ.Σ. κλίμακας 1:5.000 με προσαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα, όπου φαίνονται η θέση εγκατάστασης του σχετικού εξοπλισμού με γεωγραφικές συντεταγμένες στο ελληνικό σύστημα αναφοράς ΕΓΣΑ87, στο οποίο θα αποτυπώνονται και οι σταθμοί της ίδιας τεχνολογίας, για τους οποίους έχει εκδοθεί άδεια παραγωγής ή απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Ε.Π.Ο.) ή προσφορά σύνδεσης σε ακτίνα 150μ. από τις γωνίες του γηπέδου εγκατάστασης του αιτούμενου σταθμού.


Βήμα 3ο (εξέλιξη παράλληλα με διαδικασία βήματος 2):
Υποβολή φακέλου αιτήματος στον Διαχειριστή Δικτύου (αρμόδια τοπική υπηρεσία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού - Δ.Ε.Η.) για έκδοση Προσφοράς Σύνδεσης, με βάση το σχετικό έντυπο αίτησης της Δ.Ε.Η. και τα εξής δικαιολογητικά:
1.Αίτημα για έκδοση Προσφοράς Σύνδεσης.
2.Η ως άνω προσωρινή βεβαίωση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ότι ο αιτών είναι επαγγελματίας αγρότης. 3.Τεχνική περιγραφή της εγκατάστασης (όμοια με βήμα 2).
4.Απόσπασμα Πινακίδας Γ.Υ.Σ. κλίμακας 1:5.000 με προσαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα (όμοια με βήμα 2). 5.Απόδειξη της κυριότητας επί της έκτασης (γίνεται δεκτό και συμβολαιογραφικό προσύμφωνο μεταβίβασης κυριότητας στον αιτούντα) και, σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, συναίνεση των συνιδιοκτητών για τη χρήση του εδάφους προκειμένου για την εγκατάσταση σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από Α.Π.Ε. 6.Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντα και του μελετητή (όμοια με βήμα 2).
7.Ακριβές αντίγραφο αποδεικτικού υποβολής του αιτήματος προς τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας (ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.) για τη χορήγηση βεβαίωσης απαλλαγής από Ε.Π.Ο..
Διευκρινίζεται ότι, στην περίπτωση μη απαλλαγής από την υποχρέωση έκδοσης απόφασης Ε.Π.Ο., αρκεί στο στάδιο αυτό να υποβληθεί ακριβές αντίγραφο του διαβιβαστικού υποβολής της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων (Μ.Π.Ε.) στην αρμόδια περιβαλλοντική αρχή.
Επίσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 6β του άρθρου 15 του ν.3851/2010, τα νέα αιτήματα που υποβάλλονται από επαγγελματίες αγρότες στην ιδιοκτησία τους, εξετάζονται κατά προτεραιότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα νέα αιτήματα, όπως αυτά ορίζονται στην παράγραφο 6 του άρθρου 15 του ν.3851/2010 -δηλαδή αυτά για τα οποία δεν είχε υποβληθεί αίτημα χορήγησης άδειας παραγωγής ή απόφασης εξαίρεσης στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) πριν την ισχύ του ν.3851/2010- μέχρι την έκδοση της απόφασης του Υπουργού Π.Ε.Κ.Α. που προβλέπεται στην περίπτωση β΄ της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 3468/2006 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του ν.3851/2010 και μετά την πάροδο τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση του νόμου 3851/2010 εφόσον δεν έχει εκδοθεί η ανωτέρω απόφαση Υ.Π.Ε.Κ.Α. Μετά την έκδοση της τελευταίας αυτής απόφασης του Υ.Π.Ε.Κ.Α. εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα σε αυτή.
Η προτεραιότητα των κατ' επάγγελμα αγροτών στην εξέταση των υποβαλλόμενων αιτημάτων κατοχυρώνεται με τον αριθμό πρωτοκόλλου της ΔΕΗ. Για την έκδοση δεσμευτικής προσφοράς σύνδεσης απαιτείται η προσκόμιση στη ΔΕΗ της βεβαίωσης απαλλαγής από Ε.Π.Ο., ή σε περίπτωση μη έκδοσης της εν λόγω βεβαίωσης, αποδεικτικό έλευσης εικοσαημέρου από την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος για την έκδοση της βεβαίωσης (βλ. δικαιολογητικό νο 7) και σε περίπτωση μη απαλλαγής από Ε.Π.Ο. προσκόμιση της απόφασης Ε.Π.Ο. του σταθμού.


Βήμα 4ο:
Υποβολή στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και σε εφαρμογή του ν.3852/2010 "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης" (ΦΕΚ Α΄ 87) (ισχύς από 1.1.2011) σε αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των Περιφερειακών του Υπηρεσιών, όπως αυτές θα οριστούν σχετικά:
(α)αιτήματος για τον χαρακτηρισμό του γηπέδου στο οποίο θα εγκατασταθεί ο σταθμός και, εφόσον χαρακτηρισθεί ως γη υψηλής παραγωγικότητας (Γ.Υ.Π.), (β)αιτήματος για τη χορήγηση άδειας για το επιτρεπτό της εγκατάστασης σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από Α.Π.Ε. σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, με δικαιολογητικά: 1.Αίτηση προς τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τον χαρακτηρισμό της έκτασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση της παρ. 1 του άρθρου 56 του ν.2637/1998 (ΦΕΚ Α' 200), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 37 του άρθρου 24 του ν.2945/2001 (ΦΕΚ Α΄ 223) των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υ.Π.Α.Τ.) και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.) και στην περίπτωση χαρακτηρισμού της έκτασης ως Γ.Υ.Π., αίτηση για τη χορήγηση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της άδειας για το επιτρεπτό επέμβασης σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας για την εγκατάσταση σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από Α.Π.Ε., σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 56 του ν.2637/1998 (ΦΕΚ Α' 200), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 37 του άρθρου 24 του ν.2945/2001 (ΦΕΚ Α΄ 223) και την παρ. 7 του άρθρου 9 του ν.3851/2010 (ΦΕΚ Α΄ 85). Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση κτήσης της βεβαίωσης χαρακτηρισμού της γης από τον ενδιαφερόμενο, αρκεί η υποβολή της στην αρμόδια Υπηρεσία. 2.Απόσπασμα Πινακίδας Γ.Υ.Σ. κλίμακας 1:5.000 με προσαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα (ίδιο με βήμα 2). 3.Εφόσον το ακίνητο στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί ο φωτοβολταϊκός σταθμός έχει χαρακτηριστεί ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, υπεύθυνη δήλωση του αιτούντα και του μελετητή, στην οποία θα δηλώνεται ότι, η έκταση: α.δεν βρίσκεται στα διοικητικά όρια του νομού Αττικής,
β.δεν έχει χαρακτηριστεί ως αγροτική Γ.Υ.Π. μέσω εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) ή Σχεδίου Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) του ν.2508/1997 (ΦΕΚ Α΄ 124), ή Σχεδίου Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.) του άρθρου 29 του ν.1337/1983 (ΦΕΚ Α΄ 33) ή εφόσον αυτό συμβαίνει, ότι τα ανωτέρω σχέδια επιτρέπουν την εγκατάσταση.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι, το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης δεν είναι αληθές, πέραν των προβλεπόμενων συνεπειών εκ του λόγου αυτού, επιβάλλονται και τυχόν άλλες προβλεπόμενες κυρώσεις σε σχετικές κείμενες διατάξεις.


Βήμα 5ο:
Αίτημα στην αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία για Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας με απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1.Αίτημα για έκδοση Έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής Κλίμακας.
2.Τεχνική περιγραφή της εγκατάστασης (ίδια με βήμα 2).
3.Απόσπασμα Πινακίδας Γ.Υ.Σ. κλίμακας 1:5.000 με προσαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα (ίδιο με βήμα 2).

4.Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντα και του μελετητή, στην οποία θα δηλώνεται ότι, ο αιτούμενος σταθμός δεν χωροθετείται σε δάσος ή σε δασική έκταση, σε ρέμα, στον αιγιαλό ή την παραλία, σε καθορισμένο αρχαιολογικό χώρο ή σε περιοχή απολύτου προστασίας της φύσης. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι, το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης δεν είναι αληθές, πέραν των προβλεπόμενων συνεπειών εκ του λόγου αυτού, επιβάλλονται και τυχόν άλλες προβλεπόμενες κυρώσεις σε σχετικές κείμενες διατάξεις.

5.Αποδεικτικό κατάθεσης της ως άνω υπεύθυνης δήλωσης καθώς και του ως άνω αποσπάσματος πινακίδας ΓΥΣ κλίμακας 1:5.000 με το προσαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα, στο οικείο δασαρχείο ή σε κατά περίπτωση άλλη αρμόδια υπηρεσία, καθώς και στην αυτοτελή υπηρεσία Υ.Π.Ε.Κ.Α.

6.Έγκριση της Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠ.Α.Ε.), στην περίπτωση που ζητηθεί από την Πολεοδομική Υπηρεσία, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

7.Βεβαίωση χαρακτηρισμού της έκτασης ή μη ως Γ.Υ.Π. (από βήμα 4).


8.Άδεια για το επιτρεπτό της εγκατάστασης σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας από την οικεία Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης (από βήμα 4).


Βήμα 6ο:
Αίτημα για Σύμβαση Σύνδεσης στον Διαχειριστή του Δικτύου (Δ.Ε.Η.), η οποία απαιτεί την καταβολή εγγυητικής επιστολής, όπως θα οριστεί με απόφαση Υ.Π.Ε.Κ.Α., με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ορίζονται από τη Δ.Ε.Η.


Βήμα 7ο:
Αίτημα για Σύμβαση Αγοραπωλησίας στον Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ή τον Διαχειριστή μη Διασυνδεδεμένων Νήσων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ορίζονται από τον Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ή τον Διαχειριστή μη Διασυνδεδεμένων Νήσων

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/07/7.html#ixzz0uhqRvT2F

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Ελλάδα καληνύχτα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtUzrb-b0AKzmOmZfacyo7JlD27dqojIXsPnaMll_VRksoeCnSFQPH_gHxwT5lEA384ISLH1VgT6TiK1epIA49FrFKXhWLLRJSECo4_WcGjNxs7BtH5JMTR87qFEegkf0sv-RxdrOyMZ0y/s1600/troktiko_the_end.jpgΑυτός είναι ο τίτλος τέλους του ΤΡΟΚΤΙΚΟΥ. Με τον άλφα η βήτα τρόπο αυτό που ήθελαν το κατάφεραν. Έσβησαν την μοναδική ελεύθερη φωνή με τον ποιο χυδαίο τον ποιο γκανγκστερικό τον ποιο φασιστικό τρόπο. Σκοτώνοντας και σπέρνοντας τον φόβο και τον τρόμο. Αυτή είναι η Ελλάδα του 2010, η Ελλάδα που πέρασε δια πυρός και σιδήρου για να γίνει το δήθεν ελεύθερο κράτος που είμαστε. Η Ελλάδα που τους ενοχλητικούς αν δεν μπορεί να τους εξαγοράσει τους σκοτώνει. Η Ελλάδα των βολεμένων και των πουλημένων. Η Ελλάδα που μας αξίζει......
Δεν θέλω να ασχοληθώ με φθηνές μπλογκίστικες αντιπαραθέσεις, το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι μια εν ψυχρώ
δολοφονία παραμένει πάντα δολοφονία.
Σωκράτη Γκιόλια αναπαύσου εν ειρήνη.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Οπου φτωχός και η μοίρα του

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην ενίσχυση και αναδιάρθρωση της αγροτικής οικονομίας, ενώ σχολιάζοντας την τελευταία πρόταση του Επιτρόπου Όλι Ρεν για διακοπή των κοινοτικών επιδοτήσεων προς τους αγρότες και τους ψαράδες των κρατών - μελών που έχουν έλλειμμα άνω του 3% ως ποσοστό του ΑΕΠ, επεσήμανε ότι «αυτή η προσέγγιση απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα».

Θέλουμε να πιστεύουμε πως πρόκειται για παραμύθι, αν και πολύ φοβάμαι ότι θα συμβεί.

Να γιατί ο λαουτζίκος πληρώνει τα γαμ....

Ο φορολογικός παράδεισος των Ελλήνων εφοπλιστών και … των φίλων τους





Τα ελληνικά μίντια δεν κάνουν τέτοια ρεπορτάζ είναι γνωστό. Αυτά τα ανεδαφικά στην Ελλάδα τα λέει μόνο η Παπαρήγα. Παρόλα αυτά ο δημοσιογράφος της Liberation που γράφει και το blog Coulisses de Bruxelles, UE, από όπου προέρχεται το άρθρο, δεν είναι της Αλέκας. Πρόκειται μάλιστα για συστηματικό αντικομουνιστή όπως η ίδια θα έλεγε. Αλλά, όπως είναι γνωστό, στη χώρα μας η στοιχειώδης αστική δημοκρατία δεν υφίσταται. Το πολιτικό σύστημα είναι ληστρικό στην ουσία του και δεν έχει την παραμικρή αξιοπρέπεια, είτε κοινοβουλευτική, είτε κρατική. Και το αναγκαίο δημοσιογραφικό δεκανίκι της ελληνικής απάτης, σχολιάζει μόνο τους υπέρογκους μισθούς των δημοσίων υπάλληλων. Ούτε που θα σκεφτεί να κάνει μια τέτοια ερώτηση στον εκάστοτε Παπακωνσταντίνου. Περαστικά μας...Aναδημοσιεύουμε...

Από το blog Coulisses de Bruxelles, UE

http://bruxelles.blogs.liberation.fr/coulisses/

Όταν είσαι Έλληνας εφοπλιστής δεν χρειάζεται να κρύβεις τα περιουσιακά σου στοιχεία στο εξωτερικό. Το ελληνικό Σύνταγμα Ελληνική σου παρέχει μια συνολική φορολογική ασυλία, η οποία απαγορεύει τις φορολογικές αρχές να ανακατεύονται στις υποθέσεις σου. Ρώτησα για το θέμα αυτό τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και σας θυμίζω την απάντησή του: «Το φορολογικό σύστημα των εφοπλιστών κατοχυρώνεται από το ίδιο το ελληνικό Σύνταγμα,... Υπάρχει, όμως, κάποια ρεαλισμός σε αυτό: δεν είναι υποχρεωμένοι να καταγράψουν το στόλο τους στην Ελλάδα, διότι εκτελούν μια οικονομική δραστηριότητα που δεν έχει σύνορα. Η δραστηριότητα τους στην Ελλάδα φορολογείται, αλλά όχι η παγκόσμια δραστηριότητα». Η πραγματικότητα είναι λίγο πιο περίπλοκη… Το πρόβλημα είναι ότι η ασυλία φόρου των εφοπλιστών, με σκοπό να διατηρήσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα (αρκετές δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας) δεν αφορά μόνο τα περιουσιακά στοιχεία τους στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα. Η εφορία απλά δεν μπορεί να επαληθεύσει τους λογαριασμούς των εταιρειών τους, οι οποίες διαθέτουν de facto ένα καθεστώς ετεροδικίας. Αν δημιουργείται λοιπόν εισόδημα στην Ελλάδα από τους εφοπλιστές, αυτό φορολογείται μόνο στο βαθμό που το θέλουν… Ακόμη χειρότερα, αρκεί η εγγύηση ενός εφοπλιστή ότι το τάδε η δείνα άτομο συμμετέχει στο κεφάλαιο της εταιρεία του, προκειμένου να απαλλαγεί και αυτό από την εφορία. Και δεδομένου ότι η εφορία δεν μπορεί να επαληθεύσει την δήλωση…"Στην Ελλάδα, είναι συνηθισμένες αυτές οι εξυπηρετήσεις μεταξύ φίλων", μου εμπιστεύτηκε ένας ενδιαφερόμενος. Με άλλα λόγια, η Ελληνική Πολιτεία έχει θεσπίσει, μετά την πτώση της δικτατορίας των συνταγματαρχών το 1974, ένα πραγματικό μαύρο φορολογικό κουτί επί του εδάφους της, που επιτρέπει στους πλούσιους να ξεφεύγουν από την προσπάθεια που απαιτείται από τον υπόλοιπο πληθυσμό. " Όσο αυτό το σύστημα θα παραμείνει αμετάβλητο, η φοροδιαφυγή των πλουσίων θα παραμείνει παιχνίδι", συνεχίζει ο ίδιος. Γιατί, λοιπόν, να μην αλλάξει το Σύνταγμα ; Δεν είναι τόσο απλό: στην Ελλάδα, είναι απαραίτητο το σημερινό Κοινοβούλιο να προτείνει μια τέτοια μεταρρύθμιση και να ψηφιστεί από την επομένη βουλή για να αποφεύγονται δήθεν καταχρήσεις εξουσίας. Αυτό θα αφήσει αρκετό χρόνο στους εφοπλιστές και τους πλούσιους φίλους τους να μεταφέρουν το ενεργητικό τους στο εξωτερικό, σε ένα άλλο φορολογικό παράδεισο ... Ο καθαρισμός των στάβλων του Αυγεία σίγουρα θα πάρει πάρα πολύ καιρό

Λιάνα το μεγαλείο σου (ακούστε την)

Ο λύκος μπορεί να χάνει την γούνα, οχι όμως το βίτσιο..

- Μετά τις περικοπές στους μισθούς των βουλευτών βρήκαν τις επιτροπές για να "πατσίσουν τη χασουρα".
- Παίρνουν 255 ευρώ για κάθε συμμετοχή τους σε μία συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής
- Σε 2,7 εκατομμύρια ευρώ έφθασε το κόστος των αποζημιώσεων για τις επιτροπές το α εξάμηνο του 2010...
Η κρίση επέφερε μειώσεις και στις απολαβές των βουλευτών, οι οποίες από τον Μάρτιο μειώθηκαν κατά 15%, με απόφαση της κυβέρνησης. Ωστόσο, οι βουλευτές βρήκαν τρόπο να καλύψουν αυτό το χρηματικό κενό συμμετέχοντας σε δεκάδες Επιτροπές και λαμβάνοντας τις ανάλογες αποζημιώσεις, όπως αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής.

Έτσι το λεγόμενο μηνιάτικο των βουλευτών όχι μόνο δεν μειώθηκε ουσιαστικά, αλλά στην ουσία αυξήθηκε, αφού διπλασιάστηκαν οι συνεδριάσεις των Επιτροπών, απο τις οποίες κάθε βουλευτής παίρνει 255 ευρώ την φορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί βουλευτές που μετέχουν στην τριπλή συνεδρίαση της Τετάρτης, παίρνουν ένα αξιοζήλευτο μεροκάματο, καθώς παίρνουν 255 ευρώ για κάθε μία συνεδρίαση, δηλαδή 255Χ3=765 ευρώ. Αυτό το ποσό εάν προστεθεί και το αντίστοιχο μέρος του μισθού για μία ημέρα συνειδητοποιεί κάποιος ότι παίρνουν μεροκάματο 1000 ευρώ, την ώρα που υπάρχουν πολίτες που δουλεύουν όλη την ημέρα για 20 ευρώ μεροκάματο.

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα εάν κάποιος εξετάσει την αύξηση των συνεδριάσεων των Επιτροπών της Βουλής και δει αναλυτικά τις αποζημιώσεις. Πριν την περικοπή του 15% στους μισθούς των βουλευτών, πχ τον Ιανουάριο οι αποζημιώσεις βουλευτών από Επιτροπές έφθαναν τα 260.000 ευρώ.

Από τον Μάρτιο όμως που ίσχυσε η περικοπή αυτο το ποσό διπλασιάστηκε. Μόνο τον Μάρτιο οι αποζημιώσεις από τις συνεδριάσεις Επιτροπών έφθασαν τα 590.000 ευρώ και τον Απρίλιο το ποσό αυτό έφθασε τα 440.000 ευρώ.

Άλλη μία σατανική σύμπτωση είναι και το γεγονός ότι ενώ θα περίμενε κανείς να έχουν αυξηθεί οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Οικονομικών από τον Απρίλιο και λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα, η εν λόγω Επιτροπή έκανε μόνο δύο συνεδριάσεις. Τον Μάρτιο ωστόσο είχε αποζημιώσει για τα καλά τους βουλευτές της μιας και είχε κάνει 14 στον αριθμό.

Από τους πλέον τυχερούς θεωρούνται οι βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, οι οποίοι αποζημιώθηκαν για 6 συνεδριάσεις τον Μάιο, 16 συνεδριάσεις τον Απρίλιο και 13 τον Μάρτιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό κόστος για τη συμμετοχή των βουλευτών σε επιτροπές το πρώτο εξάμηνο του 2010 ανέρχεται στο τεράστιο ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, όταν η κυβέρνηση αποφασίζει να περικόψει τα βασικά από τις συντάξεις και τους μισθούς των πολιτών.

Να τους χαιρόμαστε.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Το μνημόνιο της ντροπής






Yiorgo o επικίνδυνος Μ..........

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3uXhlZngEeWysgLOKuGVpME9QzUjRxpmo52RsMgsD3wOuKGIOVVoMpJW92iDFAYb_SwpNuGxKLCQl7eBlDtghEttRwHeknRi7yhD_mFudZwGR83islV26JwOZ4Yc71JB0JBsqHn_Hsfax/s1600/pap-3.jpgYiorgo τελικά είσαι η τον κάνεις ?


Μα είναι δυνατόν να αποφασίζεις για τον ελληνικό λαό θαρρείς και είναι τσιφλίκι του μπαμπά σου ? Μας έβαλες με το έτσι θέλω στο ΔΝΤ κατόπιν εντολής άνωθεν. (τα δημοψηφίσματα Yiorgo μας τα γνωρίζεις?). Ούτε καν την σύμφωνη γνώμη της βουλής δεν είχες... Περνάς με το έτσι θέλω και με απειλές διαγραφής αντιλαϊκά μέτρα.. ( κομματάκι χουντικό  το βλέπω, τους επόμενους μην τους διαγράφεις μια και μια στην Γυάρο), τώρα θέλεις να κάνεις εκτός από την Ελλαδιτσα μας φτωχιά και τους Έλληνες φτωχούς... Που στο διάολο σε βρήκαμε Yiorgo. Έχω κάθε δικαίωμα να σε πω ψεύτη, απατεώνα και προδότη του Ελληνικού Έθνους, αλλά μάλλον καρφί δεν σου καίγεται. Μήπως και είσαι Έλληνας Yiorgo μας? Στο όνομα ποιας απάτης ξεπουλάς την χώρα άνανδρε,  ούτως η άλλως με την βλακεία σου χρεοκόπησες την χώρα και το ξέρεις πολύ καλά ότι η συνταγή που ακολουθείς μας βάζει σε ποιο βαθιά νερά... Για ποιο λόγο να πληρώσει ο Έλληνας πολίτης αυτά που εσείς κλέψατε? ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Yiorgaki ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ αέρα χρήμα και κοροϊδία στους συνεταίρους σου τ' αμερικανάκια και τα φιλαράκια σου τους τραπεζίτες.. Αυτούς που ήδη τα έχουν πάρει πίσω από καιρό και με διάφορους τρόπους και τώρα μας ζητούν να τους τα ξαναδώσουμε..... Και γιατί να πληρώσω Yiorgaki (κοντά μισό εκατομμύριο ευρώ για να μην πάρω σύνταξη ?) για να μπορείς να δώσεις σύνταξη στο σινάφι σου στα μισά χρόνια του οικοδόμου Yiorgaki ? Και γιατί να πληρώσω για την παιδεία ? ξεπατώθηκα να πληρώνω φροντιστήρια .... και γιατί να πληρώσω για την υγεία Yiorgaki.... Πληρώνω τον ιδιώτη και έρχεται με ελικόπτερο να με πάρει από το σπίτι μου...... Δεν το θέλω το μοντέλο του κράτους που μου προτείνεις yiorgaki . Αυτό του να σου δίνω μόνο και συ να τα τρως η να τα δίνεις στα λαμογια τους τραπεζίτες φίλους σου και εταίρους.... Να το βάλεις εκεί που ξέρεις το μοντέλο αυτό Yiorgo μας....ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ........ Και κάτι ακόμη Yiorgo μας... Πες στα φιλαράκια σου της τρόικας πως ούτως η άλλως σαν να είμαστε τριτοκοσμικοί μας φέρονται με την ώρα τους ο Ελληνικός λαός θα τους το ανταποδώσει με τον ίδιο τρόπο... Ότι προλάβεις και τους δώσεις στο χέρι Yiorgaki γιατί τα υπόλοιπα είναι δικά μας και θα τα πάρουμε πίσω, ας το έχουν στα υπόψιν τους αυτό..
Ο Ελληνικός λαός τα κέρδισε με αίμα Yiorgaki  και συ τα παζαρεύεις τα υποθηκεύεις θαρρείς και είναι δικά σου...
Κλείνοντας Yiorgkaki θα σου πρότεινα να φύγεις όσο είναι καιρός.... γιατί θα έρθει και η δική σου η σειρά...  Με το χέρι στην τσέπη του κόσμου yiogaki και 'γω που είμαι πανιβλακας μπορώ να γίνω πρωθυπουργός... Φύγε και πάρε και το χαρέμι σου.....

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Οι γυναίκες της κυβέρνησης


 
http://www.newstime.gr/resources/2009-11/loverdos-2-thumb-large.jpgΌλες μαζί δύο αυγά μπορούν να τα τηγανίσουν ?
Δεν θα ήθελα να γίνω χυδαίος αλλά ας κοιτάξουν να κάνουν καριέρα σε κάνα άλλο μαγαζί γιατί να παίρνεις την τύχη των συνανθρώπων σου στα χέρια σου είναι σοβαρή υπόθεση......

Πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα

Στον αέρα και οι βιοκαλλιεργητές και βιοκτηνοτρόφοι. Η πράσινη ανάπτυξη του ΠΑΣΟΚ είναι κατά πώς τους συμφέρει... Παχιά λόγια και τίποτε άλλο.....  Τάδε έφη Κατερίνα Μπατζελή....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΩ
Η ανακοίνωση της υπουργού ΑΑΤ κας Κ. Μπατζελή, την περασμένη Πέμπτη, στην 4η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» ότι «στα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα δεν περισσεύουν πόροι ώστε να προχωρήσουμε σε προσκλήσεις στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο» ήρθε να αιφνιδιάσει αρνητικά τους φορείς του αγροτικού χώρου, των βιοκαλλιεργητών, των οικολογικών οργανώσεων αλλά και των καταναλωτών, ενώ στην ίδια ακριβώς ομιλία αναγνωρίζεται η ανάγκη για γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα «τα οποία θα βελτιώσουν πραγματικά την ποιότητα του προϊόντος αλλά και την ποιότητα των εδαφών, της σωστής διαχείρισης της γης και της σωστής διαχείρισης των υδάτων».
Ενημερωτικά, τα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα περιλαμβάνουν δράσεις ενίσχυσης που αφορούν μεταξύ άλλων τη βιολογική γεωργία, τη βιολογική κτηνοτροφία, τη μείωση της νιτρορύπανσης, την προστασία απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων, τη διατήρηση ντόπιων ποικιλιών, τη διατήρηση και αποκατάσταση φυτοφρακτών, τη διαχείριση παραλίμνιων εκτάσεων του δικτύου Natura 2000, τη διατήρηση και ανακατασκευή αναβαθμίδων, τη διατήρηση γεωργικών εκτάσεων για την προστασία ειδών άγριας πανίδας.

Πάτε σπίτια σας ανίκανοι παπατζήδες και μην προσπαθείτε να ξεγελάσετε τον κόσμο μα τα κλασικά παχιά και ξύλινα λόγια......

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Αντισυνταγματικές οι αυξήσεις στον ΦΠΑ


"Το ΝΕΟ ΙΝΚΑ σε συνεργασία με τις υπόλοιπες ενώσεις καταναλωτών θα
προασπίσουν στην Δικαιοσύνη την βάναυσα θιγόμενη αξία του ανθρώπου,
από πράξεις και παραλείψεις αυτών που όφειλαν να τον προστατέψουν.
Επιβάλλονται από σήμερα οι νέες αυξήσεις των συντελεστών στον Φ.Π.Α., αλλά και η...
επέκτασή του για πρώτη φορά σε μία σειρά υπηρεσιών.
• Η επιβολή αυτών αποτελεί ένα ακόμα βήμα της ακολουθούμενης εγκληματικής
πολιτικής εις βάρος των πολιτών αυτής της χώρας, από όλες τις κυβερνήσεις της
χώρας μας.
• Ο Έλληνας πολίτης - καταναλωτής αγαθών και υπηρεσιών, χωρίς δική του ευθύνη
καλείται και πάλι να πληρώσει τις επιλογές των πολιτικών, που έφεραν την χώρα
στην καταστροφή. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι τα δάνεια που λήφθηκαν από το κράτος
ελάχιστα αξιοποιήθηκαν υπέρ του Έλληνα πολίτη, αλλά αναλώθηκαν στα χέρια λίγων.
Με αποτυχημένες πολιτικές και την κερδοσκοπική διαφθορά να διατρέχει οριζόντια
και κάθετα το κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας, φθάσαμε στην χρεοκοπία της πατρίδας
μας.
• Η αποτυχία των πολιτικών επιλογών που ακολουθήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες
αποκρύπτεται έντεχνα και επιβάλλεται κατά τρόπο αντισυνταγματικό μία ακόμα
σκληρότερη, απάνθρωπη και ανάλγητη εκδοχή της.
• Είναι πασιφανές ότι οι νέες αυξήσεις στον Φ.Π.Α. θα προκαλέσουν νέες σαρωτικές
απανωτές αυξήσεις στις τιμές όλων των αγαθών και των υπηρεσιών που αφορούν
τους καταναλωτές.
• Με τις νέες αυξήσεις ο ανακοινούμενος Δ.Τ.Κ. θα ανέλθει άνω του 7% και
ο πραγματικός, αυτός των νοικοκυριών, θα ξεπεράσει το 10% . Τα άμεσα


αποτελέσματα για τους πολίτες είναι περισσότερη στέρηση, φτώχεια, δυστυχία και
εξαρτήσεις.
• Οι ενώσεις μας καταδικάζουν απερίφραστα και κάθετα τα μέτρα της κυβέρνησης
που θίγουν την ζωή, την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια της πλειοψηφίας των
Ελλήνων πολιτών.
• Καταδικάζουμε τις πολιτικές της κυβέρνησης που ευνοούν τα συμφέροντα της
ολιγαρχίας, που ελέγχει την αγορά και αποκομίζει τεράστια ποσά από το υστέρημα
των πολιτών – καταναλωτών.
• Καταγγέλλουμε τη συνέχιση της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης που
παρέδωσαν την κοινωνία βορά στα χέρια των πολυεθνικών, των ημεδαπών
κεφαλαιούχων και των μεσαζόντων.
Πρόκειται για μέτρα που οδηγούν σε κοινωνικό αδιέξοδο.
• Λύσεις υπάρχουν και τις έχουμε προτείνει επανειλημμένα. Λύσεις που έχουν γίνει
καθολικά αποδεκτές από το σύνολο του ελληνικού λαού. Όμως οι κυβερνήσεις
δέσμιες των ολιγαρχιών δεν τολμούν να τις εφαρμόσουν και ούτε καλούν τις
ενώσεις καταναλωτών στις συζητήσεις με τους ισχυρούς φορείς της αγοράς.
• Ζητήσαμε από την κυβέρνηση, αφού με διατάγματα αποφάσισε την μείωση
αποδοχών και συντάξεων, να μειώσει αντίστοιχα τις τιμές των αγαθών και των
υπηρεσιών, ώστε να προστατευτεί η αξία, η ζωή, η τιμή, η αξιοπρέπεια και η
προσωπικότητα των Ελλήνων πολιτών.
• Η κυβέρνηση το μόνο που έπραξε ήταν ατελέσφορες κατ’ ιδίαν συναντήσεις –
παρακλήσεις με τους παράγοντες που ελέγχουν την αγορά και αγνόησε τους πολίτες
– καταναλωτές.
• Το κράτος έχει την αξίωση από τους πολίτες να υπακούουν στις επιταγές του νόμου,
ρυθμίζοντας με αυτούς κάθε σφαίρα της ζωής τους. Στα ζητήματα της «αγοράς» το
κράτος απουσιάζει και δεν υπάρχει, έχοντας παραχωρήσει ασύδοτες κερδοσκοπικές
ελευθερίες σε όσους την ελέγχουν και εις βάρος των πολιτών – καταναλωτών.
• Ως κοινωνία απαιτούμε από το κράτος μας την άμεση ρύθμιση της λειτουργίας
της αγοράς προς το συμφέρον των πολλών. Το συμφέρον των πολλών είναι
στην περίπτωση αυτή η προστασία της ζωής, τις τιμής, της αξιοπρέπειας και
της προσωπικότητας των πολιτών, η προστασία της αξίας του ανθρώπου .
• Τα πρωτοφανή φορολογικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση σε βάρος των Ελλήνων


πολιτών, για να εξυπηρετηθούν οι δανειστές της πολιτικής της, ενώ παράλληλα
μείωσε τους μισθούς και τις συντάξεις είναι παράνομα και απόλυτα αντισυνταγματικά.
«Λησμόνησε» η κυβέρνηση ότι θεμελιώδης αρχή του Συντάγματος είναι αυτή του
άρθρου 2: Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την
πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.
Η αξία όμως του ανθρώπου είναι άμεσα και κυρίαρχα συνδεδεμένη με την
δυνατότητά του να απολαύσει βασικά βιοτικά αγαθά, αναγκαία για την ζωή του.
Την πρωταρχική αυτή υποχρέωσή της η Πολιτεία, το Κράτος, η Κυβέρνηση
καταπάτησε βάναυσα με τα μέτρα που έλαβε. Αφού μείωσε μισθούς και συντάξεις,
όφειλε να ανταποκριθεί στην πρωταρχική της υποχρέωση αυτή της προστασίας της
αξίας του ανθρώπου. Όφειλε να μεριμνήσει ώστε να μειωθούν οι τιμές των αγαθών
και των υπηρεσιών, ώστε να προστατευθούν οι πολίτες αυτής της χώρας, η αξία του
ανθρωπίνου όντος που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα αγαθά αυτά και την χρήση
τους.
Πράττοντας τα αντίθετα η κυβέρνηση παραβίασε το Σύνταγμα και έθεσε υπό αναίρεση
όλα τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών που προστατεύουν την αξία
του ως ανθρώπου και μέλους αυτής της κοινωνίας.
Επισημαίνουμε στην κυβέρνηση το άρθρο 25 του Συντάγματος : Τα δικαιώματα
του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η
αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους.
Επειδή τα εν λόγω μέτρα της κυβέρνησης, όπως ελήφθησαν, αποτελούν ευθεία
παραβίαση του Συντάγματος και επειδή η τακτική της κυβέρνησης να μειώνει
μισθούς και συντάξεις με ταυτόχρονη αύξηση των τιμών των αγαθών και των
υπηρεσιών αποτελεί πράξη αντίθετη με την πρωταρχική συνταγματική υποχρέωσή
της για την προστασία της αξίας του ανθρώπου, λάβαμε την απόφαση να
καταγγείλουμε
την ανωτέρω συμπεριφορά στον ελληνικό λαό και να στραφούμε
με ποινικά, διοικητικά και αστικά έννομα μέσα κατά των διατάξεων αυτών, ώστε να
καταργηθούν ως αντισυνταγματικές και να διωχθούν ακόμα και ποινικά οι υπεύθυνοι."

ΙΝΚΑ