Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Encarta Τέλος......


Η εταιρεία Microsoft ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κλείσει τη δικτυακή εγκυκλοπαίδεια Encarta που αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του ανταγωνισμού σε έναν τομέα όπου κυριαρχεί η δωρεάν εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι ιστοσελίδες της Encarta σε όλο τον κόσμο θα "κατεβάσουν ρολά" στις 31 Οκτωβρίου, εκτός από την Ιαπωνία, όπου η εγκυκλοπαίδεια θα κλείσει στις 31 Δεκεμβρίου.

"Η κατηγορία των παραδοσιακών εγκυκλοπαιδειών και του υλικού αναφοράς έχει αλλάξει", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Microsoft. "Σήμερα οι άνθρωποι αναζητούν και καταναλώνουν πληροφορίες κατά τρόπο σημαντικά διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Microsoft έριξε στην αγορά την Encarta το 1993, αρχικά σε CD και σε DVD. Στη συνέχεια οι χρήστες που ήθελαν να συμβουλευτούν την εγκυκλοπαίδεια μπορούσαν να εγγραφούν συνδρομητές στην ιστοσελίδα της. Σταδιακά όμως η δημοτικότητά της περιορίστηκε, ιδίως αφότου ξεκίνησε, το 2001, η δωρεάν εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Ωρα της γής


Ποιά ώρα της γής και πράσινα άλογα.
Δήμος Νέας Καλλικράτειας.
Δημοτικό διαμέρισμα Νέας Καλλικράτειας.
Δημαρχείο στις 20:45 28-03-2009.
Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Μέτωπο Forthnet- Hol- Tellas κατά του ΟΤΕ


Με στόχο την πλήρη ενημέρωση των καταναλωτών, οι Forthnet, hellas online & Tellas δηλώνουν ότι η διαφημιστική καμπάνια που υλοποιεί ο ΟΤΕ για το προϊόν ευρυζωνικού Internet που διαθέτει, με όχημα δήθεν το χιούμορ, δημιουργεί λάθος εντυπώσεις στους καταναλωτές και δυσφημεί τους παρόχους υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών υπηρεσιών, μέσω της γλώσσας αλλά κυρίως των συμβολισμών που χρησιμοποιεί.


Χωρίς να προσφέρει οποιοδήποτε πραγματικό στοιχείο σχετικά με τον ισχυρισμό που προβάλλει, ότι το ευρυζωνικό Internet από τον ΟΤΕ είναι η μόνη αξιόπιστη πρόταση υπηρεσιών ADSL, η συγκεκριμένη επικοινωνία, βασίζεται στην εικόνα ενός καταναλωτή που καταφεύγει σε ακροβατικά προκειμένου να απολαύσει αμφίβολης αποτελεσματικότητας ευρυζωνικές υπηρεσίες.
Αυτή η τακτική του ΟΤΕ, ξεφεύγει από κάθε όριο θεμιτού ανταγωνισμού βασιζόμενου σε εμπορικά ή και τεχνολογικά κριτήρια και μοναδικό στόχο έχει την αύξηση του βραχυπρόθεσμου εμπορικού οφέλους του οργανισμού, όχι μέσω της παροχής στοιχείων, αλλά μέσω της απροκάλυπτης απαξίωσης στη συνείδηση του καταναλωτή των λοιπών παρόχων σταθερής τηλεφωνίας & ευρυζωνικών υπηρεσιών.
Με αυτή του την ενέργεια, ο ΟΤΕ μηδενίζει ενσυνείδητα τη συμβολή και συμμετοχή των παρόχων στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, ενώ υποτιμά και τους πάνω από 700.000 καταναλωτές που έχουν επιλέξει να καλύπτουν τις τηλεπικοινωνιακές τους ανάγκες, χωρίς να πληρώνουν μηναίο πάγιο στον οργανισμό. Οι Forthnet, hellas online & Tellas, απασχολούν συνολικά 2.000 άτομα και έχουν υλοποιήσει ως σήμερα επενδύσεις ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών που ξεπερνούν τα € 600 εκατ., για να δημιουργήσουν σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών. Χάρη στις επενδύσεις αυτές, προχώρησε η ουσιαστική απελευθέρωση του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και ενισχύθηκε ο ανταγωνισμός προς όφελος των χρηστών. Είναι ενδεικτικό ότι συνολικά, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη σταθερή τηλεφωνία για την διετία 2007-2008 μειώθηκε κατά 7,2%, ενώ η μείωση του μέσου κόστους ευρυζωνικής πρόσβασης ξεπέρασε το 52% την ίδια περίοδο.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι Forthnet, hellas online & Tellas έχουν αναλάβει την υλοποίηση του 85% του μεγαλύτερου έργου ευρυζωνικής κάλυψης της Ελληνικής περιφέρειας στο πλαίσιο του μέτρου 4.2 του επιχειρησιακού προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», με στόχο την άμβλυνση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ κέντρου και περιφέρειας.
Πρακτικά, η επιτάχυνση του ευρυζωνικού βηματισμού της χώρας πραγματοποιήθηκε με την εισαγωγή της αποδεσμοποίησης του τοπικού βρόχου (LLU) στο τέλος του 2006,οδηγώντας τη χώρα μας μέσα σε δύο μόλις χρόνια, από τις 488.000 (12/2006) στις 1.500.000 (12/2008) ευρυζωνικές συνδέσεις, εκ των οποίων το 36% παρέχονται αποκλειστικά από τα ιδιόκτητα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα των παρόχων.
Παράλληλα, το διάστημα αυτό παρατηρήθηκε έκρηξη νέων υπηρεσιών η οποία συνεχίζεται και σήμερα, αλλά και μεγάλη πρόοδος στο θέμα των ταχυτήτων ευρυζωνικού Internet. Σήμερα, το 93% των καταναλωτών που έχουν επιλέξει ευρυζωνικές συνδέσεις αποκλειστικά μέσω των δικτύων των παρόχων, απολαμβάνουν ταχύτητες πάνω από 10Mbps, οδηγώντας έτσι και την μέση ταχύτητα πρόσβασης στην χώρα σε τριπλασιασμό την διετία 2007-2008 (από 982 kbps σε 2.850 kbps).
Όλα τα παραπάνω, καθιστούν αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι η απελευθέρωση της αγοράς συνέβαλε τόσο στην αύξηση των επιλογών όσο και στη μείωση του κόστους των τηλεπικοινωνιών προς όφελος του καταναλωτή.
Είναι λυπηρό το γεγονός, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι ο ΟΤΕ επιλέγει ως στρατηγική προώθησης των προϊόντων του τη δυσφήμηση και την απαξίωση ενός ολόκληρου κλάδου. Η στρατηγική αυτή στρέφεται τελικά ενάντια στην ευρυζωνικότητα, αφού ευνοεί μυωπικά τη διατήρηση μια μικρής, μονοπωλιακής, ελεγχόμενης αγοράς και όχι μιας ευρείας , δυναμικής και ανταγωνιστικής αγοράς που θέτει στο επίκεντρο το όφελος του καταναλωτή. Θα αναμέναμε από τον δεσπόζοντα οργανισμό της χώρας να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη υπευθυνότητα την υπόθεση της ευρυζωνικότητας, προβάλλοντας τα πλεονεκτήματά της και όχι να αναπτύσσει φοβικά τεχνολογικά σύνδρομα.
Με γνώμονα όλα τα παραπάνω και με το ρυθμό αύξησης των ευρυζωνικών συνδέσεων μέσω αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο να είναι πλέον κυρίαρχος στην αγορά, oι Forthnet, hellas online & Tellas συνεχίζουν τις αναπτυξιακές επενδύσεις τους με στόχο να προσφέρουν ανταγωνιστικές υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και Internet σε κάθε γωνιά της χώρας μας, προς όφελος τους υγιούς ανταγωνισμού και του Έλληνα καταναλωτή, καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: Οικονομία..

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Ο ποιό χαζός.

Πώς λέμε "ο ποιό χαζός του χωριού" δηλαδή αυτός που μαζεύει απ'όλους και μια σφαλιάρα. Ετσι ακριβώς. Κάθε χωριό έχει και έναν. Ετσι και η Ευρώπη έχει την Ελλάδα. Και όχι μονο. Δεν μας φτάνουν οι σφαλιάρες απο δεξιά και αριστερά από Σκόπια, Τουρκίες Αμερικές κλπ κλπ, έχουμε και τον κάθε πολιτικάντη εταίρο Ευρωπαίο που αν θέλει κάπου να ξεσπάσει, που αλλού; Εδώ.
Ετσι λοιπόν και ο Mr Λουξεμβούργο δέν τον ήξεραν ουτε στον τόπο του μέχρι χθές, βγήκε σήμερα και τράβηξε το αυτί της Ελλάδας και σήκωσε και αυτός το χεράκι του αυστηρότατα έτοιμος για την καρπαζιά. Ούτως ή άλλως ξέρει οτι κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί. Τι Θα δούμε ακόμη. Έλα και μην αγανακτείς.

Κουκουλοφόροι


Καλή και η επανάσταση, ναι και στίς διαδηλώσεις, ας το πάρει το ποτάμι με τις βιτρίνες, αλλά σε κατάσταση αναρχίας η ισχύς ειναι μέτρο δικαίου. Μάλλον είναι εντελώς ανίκανοι οι κυβερνώντες μα κάτι πρέπει να γίνει. Και αν δεν μπορουν να κάνουν κάτι ας τα παρατήσουν.
Αυτό όμως δεν γίνεται να συνεχιστεί. Πρέπει να βρεθεί λύση.

Layoff


Layoff λέγεται το βιντεοπαιχνίδι που ετοιμάζει η Tiltfactor Labs σε συνεργασία με φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νεας Υόρκης και έχει σχέση με απολύσεις εργαζομένων λόγω οικονομικής κρίσης για εξυγίανση εταιρειών. Η παραγγελία δόθηκε απο πανεπιστημιακό ινστιτούτο, για να μελετηθούν οι τρόποι εξόδου από μία οικονομική κρίση.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

to be continued



Συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης. Ίδια παραλία.
Εγκατάλειψη σε όλο της το μεγαλείο.

Γαλάζια Σημαία




Να μια παραλία για γαλάζια σημαία. Γι'αυτό το χάλι φταίμε όλοι. Και εμείς που έχουμε κάνει τον τόπο μας σκουπιδότοπο και η άρχουσα τάξη που δεν πολυνοιάζετε. Δήμος Νέας Καλλικράτειας, παραλία Νέων Συλλάτων,Βεριά.

Ερώτηση

Πόσα εκατομμύρια Ευρώ πληρώνει το δημόσιο σε συμβάσεις με την Microsoft;;;;;;;
Γιατί το δημόσιο δεν χρησιμοποιεί ελεύθερο λογισμικό;;;;;;

Καλά ξυπνητούρια

Την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Τουρκία προανήγγειλε στη διάρκεια του ταξιδιού της στη γείτονα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Η επίσκεψη αυτή επιβεβαιώνει τον αναβαθμισμένο ρόλο της Αγκυρας στην περιοχή, αλλά προκαλεί και προβληματισμό στην Αθήνα, καθώς η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στους σταθμούς της περιοδείας Ομπάμα.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η επίσκεψη Ομπάμα στην Τουρκία δείχνει -λένε διπλωματικές πηγές στην Αθήνα- ότι οι εξελίξεις στο Ιράκ αλλά και οι κινήσεις της Αγκυρας έχουν «ανεβάσει τη μετοχή» της.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Αθήνα δικαίως προβληματίζεται, καθώς η ουδετερότητα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που επιχειρούσε να τηρήσει τα τελευταία χρόνια η Ουάσιγκτον -κάποιες φορες μόνο και μόνο για τα προσχήματα- φαίνεται να μην τηρείται πλέον.

πηγή in.gr

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Ερώτηση

Γιατί οι δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιούν ελεύθερο λογισμικό;;;;;;

Ευθανασία.

Η ευθανασία είναι πλέον νόμος και στο Λουξεμβούργο. Μετά την Ολλανδία και το Βέλγιο το Λουξεμβούργο είναι η τρίτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ψηφίζει νομοσχεδιο υπέρ της ευθανασίας και για να το πετύχει αυτό χρειάστηκε να τροποποιήσει το σύνταγμα, λόγω σθεναρής αντίδρασης του Αρχιδούκα Henri.

ΕΛΓΑ και αποζημιώσεις

Άρχισαν να μπαίνουν με μορφή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στα βιβλιάρια των αγροτών τα 500 εκατομμύρια του Χατζηγάκη κα εδώ ταιριάζει απόλυτα το παρακάτω ανέκδοτο.

Δύο μικροαπατεώνες συναντιούνται στο δρόμο: "Χαρούμενο σε βλέπω. Έκανες

καμιά καλή μπίζνα;", ρωτάει ο ένας. "Μόλις

πήρα δύο επιταγές από την ασφάλεια. Η μια είναι για τη φωτιά και η άλλη

για το χαλάζι", απαντά ο άλλος. "Μπράβο, βρε θηρίο.

Όμως, για πες μου, το χαλάζι πως το έριξες;".

Αγρότες και ανεργία στην Ιαπωνία.


Η Ιαπωνία έχει περίπου τρία εκατομμύρια αγρότες. Παρ' όλα αυτά είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές τροφίμων στον κόσμο που κυμαίνονται πάνω από το 60 %. Για τον λόγο αυτό προσανατολίζει σε πρώτο στάδιο περίπου 800.000 άνεργους προς την αγροτική ενασχόληση. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί εμείς προσπαθούμε να τους μειώσουμε;

Το φάντασμα του 1929


Η ιστοσελίδα των New York Times μαζεύει τα καλύτερα βίντεο από συνεντεύξεις επισκεπτών της προς τους παππούδες που έζησαν την κρίση του 1929.
Τους πρότεινε λοιπόν να πάρουν τις βιντεοκάμερες και να ψάξουν ανθρώπους της εποχής εκείνης, να ακούσουνε ποιές συμβουλές έχουν να τους δώσουνε αυτοί που έζησαν ξανά μία παρόμοια κατάσταση της σημερινής.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Ο ποιό πλούσιος στον κόσμο.


Ο Bill Gates επέστρεψε πάλι στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων επι της γής.
Ο δημιουργός της Microsoft εν μέσω οικονομικής κρίσης με τα 40 του δισ. δολάρια, είναι πάλι στην πρώτη γραμμή της λίστας του περιοδικού FORBES η οποία όμως είναι και μειωμένη κατα το 1/3 της περυσινής.

Μαύρη λίστα Internet


Μαύρη λίστα με 12 χώρες εχθρούς του Internet δημοσίευσαν οι "Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα".
Στις χώρες αυτές υπάρχει περιορισμός ελεύθερης έκφρασης, απαγορεύονται τα blog's και παρακολουθούνται ιστοχώροι που θεωρούνται επικίνδινοι και καταλήγουν στην φυλακή όσοι δεν συμμορφώνονται. Απο τις δώδεκα αυτές χώρες οι τέσσερις που κατέχουν την πρωτιά και για τιμωρημένους είναι η Κίνα, η Κούβα, η Συρία και το Ιράν.

Γιορτή για το 20 χρόνια του www


Γιορτή για τα 20 χρόνια του W W W με παρουσία του δημιουργού του, στην Γενεύη. Στις 13 Μαρτίου του 1989 ο Tim Berners- Lee Άγγλος φυσικός εργαζόμενος στο CERN περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα περνούσαν έγγραφα μεταξύ επιστημόνων χρησιμοποιώντας ένα δύκτιο υπολογιστών. Ο ίδιος επέλεξε και το όνομα. World Wide Web.

Μουσικά αρχεία και Internet

Το κατέβασμα μουσικής από το Internet δεν είναι παράνομο. Αυτό δήλωσαν σε κοινή ανακοίνωση τους 140 καλλιτέχνες από την Αγγλία μεταξύ των οποίων και οι Robbie Williams, Annie Lennox, Billy Bragg, David Rowntree dei Blur και Ed O'Brien των Radiohead. Ετσι παροτρύνουν ιστοσελίδες όπως youtube, myspace να παρέχουν δωρεάν στους θαυμαστές τους τα έργα τους.

Σκάνδαλο Madoff


Στα 823 εκατομμύρια δολάρια αποτιμήθηκε η προσωπική περιουσία του ανθρώπου που κατηγορήθηκε ίσως για μία απο τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές απάτες ύψους 50 δις.δολαρίων. Εδώ και δύο ημέρες στην φυλακή ο Madoff μετά την αποδοχή των κατηγοριών.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Συνέβη και αυτό


Διαιτητής στον αγώνα Tubize- Gant στο Βέλγιο στο χθεσινό παιχνίδι σφύριξε κατά λάθος πέναλτυ και μετά παρακαλούσε τον τερματοφύλακα να το πιάσει.

Ετσι ακριβώς μετέφερε την φράση στους δημοσιογράφους ο Nicolas Ardouin τερματοφύλακας της Tubize που είδε την ομάδα του να χάνει με 2-0 και φυσικά του ηταν και δύσκολο να βοηθήσει τον διαιτητή.

Ο Ταχυδρόμος.

Ο Ταχυδρόμος χτυπά πάντα δύο φορές.
Θοδωρή ετοιμάσου.
Ας όψονται τα γκάλοπ...

Συνέβη στην Ιαπωνία


Λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο 32χρονος άνεργος κλέβοντας την τσάντα της μόλις 71 ετών superγιαγιάκας, η οποία τον κυνήγησε με το ποδήλατό της και κατάφερε να τον τσακώσει πίσω από ενα φράχτη. Ετσι για να μην καλέσει την αστυνομία πήρε πίσω την τσάντα της που περιείχε μόλις 110 yen, δηλαδή ούτε euro. Μπράβο γιαγιά !!!

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Ολυμπιακή


Μεγάλε Βγενόπουλε σωτήρα του Έθνους. Ευεργέτη. Μιά συμβουλή εντελώς δωρεάν. Αυτοί πάνε να σε κοροϊδέψουνε. Πρόσεχε. Θα σού πουλήσουν ένα μαγαζί βουλιαγμένο. Δεν μπορεί να είσαι τόσο κορόιδο. Νά πάς να πάρεις την Ολυμπιακή πού βάζει μέσα το Ελληνικό Κράτος, τόσα εκατομμύρια ενώ υπάρχουν στην γύρα τόσες υγιεις επιχειρήσεις. Άστο καλύτερα σήκω φύγε όσο είναι καιρός. Εισαι έξυπνος άνθρωπος. Η τέλος πάντων κάνε μία μόνος σου. Τόσο ποιο μάγκας είναι ο Βασιλάκης. Κάνε τις Παναθηναϊκές Αερογραμμές. Αντε και σιγά σιγά πλώρη για το Μέγαρο Μαξίμου. Greek Berlusca.

Κωστάκη ξύπνα !!!!!


Ψεύτης να βγω αλλά μάλλον δεν μοιάζει να έχουμε εκείνον τον αέρα του τσαμπουκά, πού είχαμε παλαιότερα. Οι εταίροι μας στην Ευρώπη παίρνουν θέσεις για το Σκοπιανό οχι και πολύ ευχάριστες, ο mister president μπορεί και να ρίξει μια ματιά απο το air force one καθώς θα περνάει από πάνω πηγαίνοντας για Τουρκία, ισως για να διαλέξει μέρος για τις διακοπές του, το Κυπριακό, τι ειναι αυτό, και ο Κωστάκης στο ρόζ συννεφάκι του. Παίζει playstation. Μετά μας πείραξε το ευχαριστώ του Σημίτη στους Αμερικανούς. Βρε μη χάσουμε και τις Θερμοπύλες μ' αυτους εδώ.

ps

Καί πάλι καλά που έχουμε και κάτι Ελληνάρες συμβούλους του president και κολλητούς.

Χρόνια σας πολλά κυρίες.


Χρόνια πολλά σε όλλες τις γυναίκες.
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε το 1910 στην Κοπεγχάγη ως η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας δικαιώνοντας αγώνες πολλών ετών για ίσα δικαιώματα στη ζωή, στην εργασία, στην αμοιβή και δίνοντας έτσι ένα φόρο τιμής στις γυναίκες για όλα όσα προσφέρουν.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Φταίει η Παπαρήγα


Δέν τα βρήκε με την αντιπολίτευση ο Καραμανλής.
«Δυστυχώς δεν διαπίστωσα διάθεση συνεννόησης. Κάθε κόμμα έχει την ευθύνη των επιλογών και των πράξεών του. Για εμάς δεν υπάρχει δίλημμα γιατί έχουμε επιλέξει το δρόμο της υπευθυνότητας» τόνισε ο κύριος κύριος πρωθυπουργός μας. Σε λίγο θα μας πει οτι για όλα φταίει ο Τσίπρας.

Και αφού δεν υπάρχει δίλλημα τι σε νοιάζουν τα κόμματα.

Προχώρα.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Λιβύη. Γήπεδο προς τιμή του Chavez


Γήπεδο ποδοσφαίρου που θα φέρει το όνομα του Hugo Chavez προέδρου της Βενεζουέλας, εγκαινιάζει αύριο στην Τρίπολη της Λιβύης ο Gheddafi. Το 2004 ο πρόεδρος Chavez επισκέφτηκε την Λιβύη και του απονεμήθηκε το έπαθλο Gheddafi για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Προς τιμήν λοιπόν της θαρραλέας στάσης του απέναντι στην Αμερική, ο πρόεδρος της Λιβύης θα κόψει αύριο την κορδέλα του Hugo Chavez stadium.

Ο μετεωρίτης 2009 DD45


Δίπλα μας πέρασε χθες ο μετεωρίτης 2009 DD45 με διάμετρο 35 περίπου χλμ. Για την ακρίβεια στα 72.000 χλμ από την γή σε αποσταση αναπνοής δηλαδή σύμφωνα με το Jet Propulsion Laboratory της NASA.

Η τηλεόραση υπεύθυνη για το άσθμα.

Το ότι η τηλεόραση βλάπτει, γενικά το γνωρίζουμε όλοι. Σύμφωνα όμως με τον Andrea Sherriff του πανεπιστημίου της Γλασκώβης σε μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Thorax, σε δείγμα 3000 παιδιών ηλικίας από 3.5 έως 11 ετών, διπλασιάζονται οι πιθανότητες προσβολής από άσθμα. Πολύ τηλεόραση σημαίνει λίγη κίνηση και όχι καλή ανάπτυξη των πνευμόνων. Γι' αυτό λοιπόν προσοχή. Η τηλεόραση κόβει την ανάσα.

Μεσόγειος μέχρι και 60 εκ επάνω.


Από τρία μέχρι και εξήντα εκατοστά πιθανολογούν Ισπανοί και Άγγλοι ερευνητές, ότι μπορεί να ανέβει το επίπεδο της Μεσογείου, αυτόν το αιώνα. Τα υποτιθέμενα σενάρια λόγω των κλιματικών αλλαγών μπορεί να οδηγήσουν και σε μια μέση αυξηση της θερμοκρασίας, μέχρι και 3 βαθμούς Κ.